(439) Vaflová variace na Marlenku

2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do perníku
1 lžíce cukru
3 lžičky oleje
4 vajíčka
špetka soli
1 lžička perníkového koření
2 lžíce medu, 120 g máslo

Sypké přísady smícháme, přidáme mléko, olej, vajíčka a zpracujeme těsto.
Na vaflovači pečeme stejně jako normální vafle, nebojte se, nelepí se.
Celé pětice necháváme pohromadě, ostrými nůžkami opatrně odstřihneme to, co případně přebývá na okrajích.
Po vychladnutí slepujeme medem smíchaným s máslem do hladka.
Necháme chvilku ztuhnout v ledničce.
Pozn: je to na okamžitou spotřebu, tato „Marlenka“ druhý den osychá na povrchu. Ale je to rychlé a když se ohlásí návštěva, je to za chvilku a není toho zase tak moc.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (439) Vaflová variace na Marlenku

  1. BOYE napsal:

    Jejda, tohle jsme „vařili“ za mala s bráchou z kulatých dortových oplatek, kterým jsme říkali suchý cvrčky…
    Asi si ten vaflák budu muset pořídit. Milý Ježíšku, …

  2. Devětapadesátka napsal:

    Určitě je to dobré, ale pro rychlou návštěvu trochu pracné. Já v těch případech, kdy se někdo přiharcuje nečekaně, s úspěchem vyrábím třepací dort. Piškotové těsto, do mísy s víkem naliju 2 šlehačky, 2mandarinkové kompoty a dve vanilkové pudingy bez vaření Olé. Všechno se to protřepe do zhoustnuti, natře na piškot, může se posypat hoblinkami čokolády. A když je jó fofr,do pohárků můžete dát nalámané cukrářské piškoty a směs na ně navršit. Celá příprava zabere 10 minut. Když jsem o třepacím dortu slyšela, dost jsem se ošklíbala. Pak jsem ho ochutnala a ejhle, chutnalo mi to!

  3. Devětapadesátka napsal:

    Já myslím, že ho klidně můžeš dát, aspoň bude v seznamu. V diskusich se zpětně blbě hledá.

  4. Katyp50 napsal:

    Jé třepací dort! Já už na něj úplně zapomněla. Dělávala jsem ho moc ráda. Kupovala jsem hotový korpus a když byl čas, ještě jsem nahoru pokladla kousky ovoce a zalila želatinou.

  5. BOYE napsal:

    Konečně vím, co je to třepací dort!
    Olé je poklad. Já krizovky řeším tak, že ho šlehačem naperu do jogurtu (jakéhokoli), do misky krémíček, ovoce a dlouhý piškot, nebo jen trubičku.
    A z dětství jsem si přinesla: Jeden obyč vanilkový puding. Kostku tvarohu do mickéru, zalít vařícím pudingem, pořádně rozmickovat, nechat v mističkách ztuhnout. Máma na to dávala jablečné pyré. La-ho-da!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..