(442) Domácí mascarpone

2 kelímky šlehačky 33%
1 lžíci citronové šťávy. 
Šlehačku zahříváme v hrnečku na 90°C a stále mícháme dřevěnou vařečkou asi 2 min.
Pak přidáme 1 lžíci citronové šťávy a stále mícháme další 2 min.Hmota trošičku zhoustne. Necháme vychladnout a pak vylijeme na sítko vystlané navlhčeným plátýnkem.Uložíme do lednice se spodní  miskou na noc. Vykapou asi tak 2 lžíce tekutiny.

A máme hotovo.Mascarpone vyloupneme z plátýnka hezky vcelku. V lednici vydrží asi 3 dny.

Recept poslala:  Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (442) Domácí mascarpone

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..