1 malá kachna (já použila pouze chlazená kachní prsa)
3 pomeranče
sůl,kmín
mletý pepř
tymián
olej
Osušenou kachnu osolíme, opepříme, vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a z obou stran opečeme. Kachnu posypeme tymiánema kmínem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě.
Před dohotovením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze dvou pomerančů smíchanou s troškou solamylu n azahuštění. Zbylý pomeranč důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě.
Měkké porce kachny přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme. Jako přílohu dáváme brambory, knedlík, rýži…
Recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Jojo, dělala jsem jednou a bylo to moc dobré. Vyzkoušela jsem tehdy podlít trochu suchého bílého vína a bylo to ještě lahodnější.