(464) Hovězí polévka s nudlemi a masem

1/2 kg předního hovězího
petrželka
domácí nudle nebo špecle
sůl
libeček
může být i mrkev, celer nebo petržel

Hovězí maso dáme vařit do osolené vody asi 1,5 hodiny, až je maso měkké.
Maso vyndáme, zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky.
Stejně tak i na kousky nakrájenou zeleninu (já ji nedávala)
Přisypeme nudle nebo špecle a ještě asi 10 minut povaříme.
Přidáme petrželku nebo najemno nakrájený libeček, který ostatně lze přidat již při vaření masa.

Jednoduchou polévku pro podzimní sychravé dny připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (464) Hovězí polévka s nudlemi a masem

  1. jarybarka napsal:

    Přes léto je nemusím ale v tomhle období mám polévku klíďo i k snídani. Hovězí s nudlemi je vynikající.

  2. Jiřina napsal:

    Hovězí polévka je super vždy, ale u nás musí být i zelenina / ještě zvlášť orestovaná na másle/ domácí nudle, petrželka, libeček, pažitka co je právě po ruce. Dobrota veliká. Jejda, já mám hlad, jdu si vzít alespoň rohlík.

  3. raduna.ha napsal:

    Ano je výborná a zdravá. Já jen přidávám ještě nové koření a kuličky
    pepře, neloupanou cibuli a trochu česneku a plátek bobáče. Zeleninu taky,
    ale tu po uvaření vyndám a pohodím slepicím. Když už vařím vývar,
    tak ve větším množství a dávám si ho do krabiček do mrazáku. Nudle
    vařím zvlášť v mírně osolené vodě a potom dávám na misku ať si
    každý nabere kolik chce. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..