1/2 kg předního hovězího
petrželka
domácí nudle nebo špecle
sůl
libeček
může být i mrkev, celer nebo petržel
Hovězí maso dáme vařit do osolené vody asi 1,5 hodiny, až je maso měkké.
Maso vyndáme, zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky.
Stejně tak i na kousky nakrájenou zeleninu (já ji nedávala)
Přisypeme nudle nebo špecle a ještě asi 10 minut povaříme.
Přidáme petrželku nebo najemno nakrájený libeček, který ostatně lze přidat již při vaření masa.
Jednoduchou polévku pro podzimní sychravé dny připravila: Jana Macůrková
Přes léto je nemusím ale v tomhle období mám polévku klíďo i k snídani. Hovězí s nudlemi je vynikající.
Hovězí polévka je super vždy, ale u nás musí být i zelenina / ještě zvlášť orestovaná na másle/ domácí nudle, petrželka, libeček, pažitka co je právě po ruce. Dobrota veliká. Jejda, já mám hlad, jdu si vzít alespoň rohlík.
Ano je výborná a zdravá. Já jen přidávám ještě nové koření a kuličky
pepře, neloupanou cibuli a trochu česneku a plátek bobáče. Zeleninu taky,
ale tu po uvaření vyndám a pohodím slepicím. Když už vařím vývar,
tak ve větším množství a dávám si ho do krabiček do mrazáku. Nudle
vařím zvlášť v mírně osolené vodě a potom dávám na misku ať si
každý nabere kolik chce. 🙂