(465) Fornetti

400 g hladká mouka
50 g droždí
3 PL práškový cukr  (u slaných druhů pouze špetka – zato víc soli)
250 g máslo nebo Hera
250 ml vlažné mléko
vajíčko na potření

Náplně:   sladké:  mleté ořechy,  marmeláda , tvaroh
slané: sýr,  grilovací koření apod. podle chuti, šunka

Z mouky, droždí, cukru, soli  a tuku vypracujeme kynuté těsto. Necháme asi 40 minut kynout, mezitím ho 2x propícháme, aby spadlo.
Z těsta vyválíme obdélníky asi 10 x 20 cm, naplníme je a vytvarujeme malé záviny.
Ty nakrájíme na špalíčky, které pečeme ve středně teplé troubě asi 20 minut.
Je dobré použít pečící papír, protože ať chceme nebo ne, některé náplně nám zčásti vytečou.
Dobré jsou i po rozpečení v mikrovlné toubě.

Recept našla a vyzkoušela:  Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..