(469) Cibulové chutney

2 kg červená cibule
2 dcl balzamikový ocet
50 ml červený vinný ocet
olivový olej
třtinový cukr

Cibuli nakrájíme na  proužky, přidáme třtinový cukr a na olivovým oleji zkaramelizujeme, přilejeme oba octy, a za stálého míchání  restujeme do zhoustnutí.

V originálním anglickém receptu je bobkový list,  je to ale velice výrazné.
Podle chuti lze přidat chilli papričku nebo kousek zázvoru.

Recept poslala:  Eliška M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (469) Cibulové chutney

  1. Jiřina napsal:

    Vypadá to moc pěkně a přikousnout tousty, je to dobrá svačinka 🙂

  2. Katyp50 napsal:

    Čatní cibulové jsem dělala podobně, ale nikdy se mi nepodařilo docílit chuti výrobku mé přítelkyně, která pracovala jako au-pair v Anglii a pak se tam vdala a zůstala. Ta když jede domů za maminkou, tak mi doveze pár skleniček a nevím, jestli něco dělám špatně……. Recept od ní mám podrobný, ale nikdy se mi to tak nepovedlo.
    Dělala jsem ze švestek, z jablek a z různých jiných surovin. Je to vynikající příloha k masíčkům.

  3. BOYE napsal:

    Když se doma začne vyskytovat ovoce či zelenina, která vykazuje známky předsmrtné (ovadá), utvořím cosi, co nazvu čatní. Někdy super, někdy slabší. Dojde-li na slabší model, při servírování dostane lžíci anglické, nebo jiné „důrazné“ hořčice, nebo trochu chilli omáčky, případně křen… Vlastně cokoli. Vzniká něco nového k masům, buřtům, zelenině, hranolkám. Není to tučné jako tatarka, ani okoukané jako hořčice a kečup. A v lednici je víc místa…
    Někdy, když mě popadne, tak do čatní přidávám různá koření. Je to jedno z jídel, za které Indy miluju!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..