Jakékoliv zbytky pečeného masa
bramborový knedlík nebo brambory
zelí
Maso i knedlík nakrájíme na menší kousky, smícháme se zelím a výpekem z masa, dobře prohřejeme a podáváme.
Myšmaš – protože to byly zbytky pečené myši….. nutrie….
K večeři dojídali zbytky: u Macůrků
Někde v nějaké Kuchařce herci psali, že takto se na Silvestra bužírovalo u Jana Wericha. Pekáče s pečeným masem, knedliky a zelím?
Ty mi to čteš doslova pod rukou, já to ještě ani nedopsala (musela jsem opravit několik překlepů) a ty už máš napsaný komentář.
Jezdím každý den přes Votočnici, což je malá skupinka domků úplně na okraji Sázavy. A tam je domeček – rodný dům Jiřího Voskovce. Jeden čas tam jezdil i Werich, potom se jim tam nějak přestalo líbit a jezdili jinam, ale pořád do Sázavy.
Tomu se u nás říkalo „vejpečky“ a to jsme měli raději,než původní pečeni,
nebo kachnu.je to fakt moc dobré.Můj muž to vůbec neznal,ale kupodivu mu
to chutnalo.
Kachní a husí jsou nejlepší, skvělé jsou každé… Kupodivu by bylo, kdyby manželovi nechutnalo – bych ho hnala na vyšetření 🙂
U nás se tomu kdovíproč říká kočičák 🙂
Kočičák je něcvo zcela jiného, mám na něj také rcept, udělám asi o víkendu.