(471) Mišmaš nebo myšmaš?

Jakékoliv zbytky pečeného masa
bramborový knedlík nebo brambory
zelí

Maso i knedlík nakrájíme na menší kousky, smícháme se zelím a výpekem z masa, dobře prohřejeme a podáváme.

Myšmaš – protože to byly zbytky pečené myši….. nutrie….

K večeři dojídali zbytky: u Macůrků

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (471) Mišmaš nebo myšmaš?

  1. Vera M. napsal:

    Někde v nějaké Kuchařce herci psali, že takto se na Silvestra bužírovalo u Jana Wericha. Pekáče s pečeným masem, knedliky a zelím?

  2. IvaC napsal:

    Tomu se u nás říkalo „vejpečky“ a to jsme měli raději,než původní pečeni,
    nebo kachnu.je to fakt moc dobré.Můj muž to vůbec neznal,ale kupodivu mu
    to chutnalo.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    U nás se tomu kdovíproč říká kočičák 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..