(32) Pirohy

Vařené brambory
hladká  a polohrubá mouka
sůl
Koření podle chuti.
náplň: vařené mleté maso, pokud je příliš suché, přidáme lžičku sádla.
Tohle je ideální recept, jak zpracovat brambory, které zbyly od oběda od řízků.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl a  mouku a vypracuje těsto, které se nelepí. Vyválíme tenkou placku, ze které vykrajujeme větší kolečka, na které dáváme mleté maso.
Jednu polovinu přehneme a dobře přitiskneme, aby se nám pirohy neotvíraly.
Smažíme na oleji do zčervenání.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (32) Pirohy

  1. Ivana napsal:

    Pirohy mám ráda, jen tu směs nedělám čistě masovou. Přidávám dle chuti a nálady (a stavu lednice) pórek, houby, sýr a někdy i zelí.

  2. BOYE napsal:

    Kuchatky, pomoc! Je to sice trochu od věci, ale napadlo mě to při čtení o mletém mase: Vaříte některá kočkám? Co jsem na světě, máme u domu jednu až dvě myšilovky. Žijou venku, živí se lovem a žrádlo dostávají pouze doplňkově. Teď mám kočičinu, která se dožila věku, kdy nemá téměř žádné zuby (a je to každý den horší). Fyzicky je na tom dobře, ale lovit už nemůže a dneska jsem zjistila, že i konzerva jí dělá problémy. Logicky tedy začnu mixovat, ale nevím, co všechno do čičího jídelníčku patří. 100% masa ve vývaru to asi nebude, že jo? Pokud možno se chci vyhnout umělým doplňkům. Máte s tím některá zkušenost? Ta mňukna si za svou práci zaslouží dožít v blahobytu… (Na lov před chvílí vyrazili její dvouměsíční synci. Společnými silami ulovili pavouka, ožužlali ho – čímž mu poněkud nabourali sebevědomí- a zhnuseně jej opustili. Mřu smíchy:-))

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..