linecké těsto
mléčná čokoláda
rybízová nebo višňová marmeláda
Linecké těsto rozválíme na sílu asi 2-3 mm vykrajujeme různé tvary (doporučuji jednodušší).
Vychladlé kousky slepujeme marmeládou a z jedné poloviny je máčíme v čokoládě ohřáté nad vodní lázní.
Jednoduchý recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Linecké slepuji většinou marmeládou z černého rybízu, část z meruňkovou, višňovou nemám/ kupovaná asi nebude ono, bývá přeslazená/ a z červeného rybízu. Stejné těsto a pokaždé jiná chuť a citronová nebo čokoládová poleva to ještě vylepší. A jen pocukrovat, taky dobré. Copak linecké, tím nikdy nic nezkazíš. Jeden rok jsem dostala od dcery skleničku marmelády červený rybíz + maliny, tak to bylo nejlepší. 🙂
Z černého rybízu z lídra je dobrá.☺
Z lidla … pardon
Já dělám černý rybíz + maliny. Výborná marmeládka, nejen na cukroví, ale i na dorty pod krém na osvěžení.
V mrazáku mám krabici malin a rybízu. Po vánocích uvařím.
Maliny – no to bych se s dovolením užrala!
Já slepuju linecké džemem z červeného rybízu, z černého, višňovým, pomerančovým (je tam víc citronu) a letos i ananasovým. Aby nemuseli hledat, každý džem je v jiném otvoru…hvězdička, srdíčko….
A do košíčků pod náplň dávám višeň (v rumu).
Letos chci podle „Bramboračky“ udělat pomerančovou marmeládu, jen co budou pěkné zralé pomeranče a ananasovou tu jsem ještě neviděla, to děláš, nebo kupuješ. Ananas miluji, tak bych ráda vyzkoušela. Jestli děláš, tak, prosím, dej sem receptík. Děkuji. No a višeň pod krém do košíčků to musí být mňamka.