350 g hladká mouka,
140 g povolené máslo,
160 g vyloupaných a pomletých/rozmixovaných arašídů,
110 g cukr moučka,
1 vejce
Ze všech surovin vypracovat hladké těsto, nacpat do pistole na sušenky, vymačkat na plech. Péct na horkovzduchu na 160 °C do zrůžovění okrajů (cca 15 min). Možno obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Sušenky vyráběla: Henriet13
Jednoduché a efektní. Uměla bych si je představit i zespodu potřené čokoládou. Ale pistole nemaje, zůstane u představ. Dnes se chystám na štafetky – ne, nebudu je běhat, ale péct. Kdo je pamatujete z dob minulých, víte, o čem je řeč. Využiju bílky, kterých je hafo. Ořechy dodala Boye a tak si ještě trochu zařádím. Ještě zítra kuličky a la rafaelo z tvarohu, neb mi na víkend budou „propůjčena“ dvě malá torpéda, tak je aspoň na chvíli zabavím. A to bude fšechno. Pak už jen v sobotu vánočka a tím bude vánočnímu pečení učiněno zadost.
Vypadají dobře. Napřed musím pro mouku a pak ještě něco upeču.
Tuhle jsem dělala z toho štrůdlového těsta stromek. Ŕekla bych že se i povedl a poslala jsem ho i s fotkou ale asi je tu tolik receptů, že někam zapadl??
Taky jsem cosi posílala, ale asi to Jana nestíhá dávat….
Dáváme každý den dva recepty. Na víc není čas. Ono to není jen zadat, ale i upravit ap. A jak vidět občas něco nedojde, jako štrúdlový stromek, ten fakt nemám.
Ne, Jani, nemáš, ten šel Haderach.
To nevadí. Já vím, že toho je hodně.
Chci ho viděěět!!!
Pošlu ti ho mejlem?
Pošli hromadně, já chci takýýýý 🙂
Jestli mi Jarybarka dodá recept, tak ho uvidíte zítra všechny a k tomu jednoho kapra a v neděli dokončím (snad) seriál Pečeme cukroví.
Těsto se může taky rozválet a vykrajovat, jen ho dej do lednice odpočinout tak na hoďku-dvě, jinak se ti bude dost lepit.