1/2 vykostěného syrového kapra
8 plátků kvalitní šunky
1 KL práškové želatiny
Sůl,
pepř
Kapra nakrájejte na plátky, posypejte želatinou, osolte, opepřete.
Na folii dejte 4 plátky šunky, na ni naskládejte kapra, na něj opět šunku.
Zarolujte do folie jako bonbón, nechte 15 minut odležet.
Pak vařte pomalým varem 30 minut (i s fólií!!) ve vodě.
Nechte v lednici 24 hodin. Podávejte nakrájené na plátky s citronem a křenovou šlehačkou.
Kapra vařila: Devětapadesátka
To musí být strašně dobrý a určitě udělám.To bych si dala hned.?
Tak tomu říkám cukroví! Posílám zrovna kluky nakopat křen, tak to vidim nadějně. Tedy až přivezeme kapry. Holt vezmeme tři místo dvou. Jen se zeptám na šunku: Dáváš šunku šunku, nebo šunku dušenou? Pardon, šunka šunka je u nás ta od kosti (v tučných dobách i na kosti)…
Raději od kosti, je chutnější. Ale když není, vezmi zavděk dušenou, ale kvalitní. Vyplatí se. Ještě bych to chtěla zkusit se schwarzwaldskou nebo s italským špekem, to by mohlo být zajímavé. Ale vzhledem k tomu, že mezi svátky budeme udit, ryby tentokrát asi přijdou zkrátka. Na druhou stranu je jíme celý rok, kapří řízky a salát jsou běžně na jídelníčku. Tak se kvůli vánocům nepřecpu. Vepř bude mít letos navrch. Tedy kromě štědrého dne, to je jasný. Jdu na ty štafety…?
Štafetky tu na Bramboračce ještě nejsou a já je nedělám, tak koukej nafotit a poslat.
Má je Haderach
tak já se s ní domluvím, že je dá v pondělí.