(548) Domácí karamelové baileys

Protože nám všem asi už pořádně hrabe,
tak něco pro krásné odreagování:

4 žloutky
50 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 Salko karamelové
2 dcl rumu
2 lžíce šlehačky v prášku
Žloutky ušleháme s cukrem moučkou a  vanilkovým cukrem. Pomalu přidáme karamelové Salko (Kaufland a je perfektní), rozmícháme do hladka, přidáme trochu rumu a šlehačku a opět důkladně mícháme. Zbytek rumu vmícháme až nakonec a uskladníme v láhvi v chladu v ledničce.
Zbylý rum – 3 dcl pomalu upíjíme při pečení cukroví a při úklidu.
Pozn: mám i recept, kdy se salko vaří asi 4 hodiny do zkaramelizování, tohle je ale podstatně jednodušší.

Jeden krásný tlamolep připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (548) Domácí karamelové baileys

  1. Vera M. napsal:

    Jani, ty jsi alchymista . Já jedno Salko, jednu Tatru a jeden půllitr Bozkov

  2. blahovka.h napsal:

    Mám jiný recept:
    z 1/2l mléka uvařit mandlový nebo karamelový pudink, nechat vychladnout,
    2 karamelové Salka
    smíchat a naředit s whisky
    Je to jemnější než s rumem.
    Já se takhle „zbavuji“ flašek, které nám pořád někdo nosí a nikdo to u nás nepije.
    V téhle podobě je to pryč velice rychle.
    Kupuji Salko obyč. a vařím 2 hodiny. Vzhledem k tomu, že potřebuji nejméně čtyři, tak se to cenově vyplatí.

  3. Katyp50 napsal:

    Tyhle likéry dělávala „chůvička“ mých koček. Starala se o ně když jsem odjížděla někam pryč na delší dobu. Byli vždy jak v bavlnce. Dělala kokosový likér (ten já moc ne, kokos nemám ráda), pak tohle, vaječňák a čokoládový – ten byl naprosto úžasný. Teď pláče, musela nechat uspat kočičku, nemocnou s ledvinami. Ale hned po Vánocích se jí zeptám na recept. Ta čokoládovka byla naprosto nezapomenutelná. Vím, že tam byla vodka, ale přípravu neznám, vždy jsem obdržela lahvičku a to mi stačilo. Neměla jsem důvod toto doma připravovat, teď se leccos změní.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..