1 ks perník na strouhání (125g)
100 g másla
100 g cukru
2 lžičky kakaa
3 lžíce rumu
Rozpustíme máslo, vmícháme cukr, kakao a rum a dohladka rozmícháme. Perník po délce rozkrojíme na půl a pak nakrájíme napříč na kostičky. Jednotlivé kousky namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme v kokosu.
Rychlé a už dopředu je jasné, že nás nečeká žádné nemilé překvapení.
V Kauflandu mají perníkové pláty – asi 25 x 10 cm, 1 cm silné. Napadlo mne je slepit po dvou, aby ty řezy byly silnější, potom lehce pokropit rumem a obalit stejně.
Ale pozor, tyhle pláty jsou alkoholici, chlastaj a chlastaj a chlastaj a rum v nich mizí jak Němci do krytu… Já z nich chtěla dělat kuličky, ale už nemám sílu ještě na další druh cukroví.