140 g hladká mouka
140 g cukr krupice
140 g mandle (oloupané a ustrouhané )
140 g máslo
2 žloutky
vrchovatá lžička skořice
1 hřebíček – umletý
Vypracovat těsto (je takové tužší, drobivější), dát do chladna ztuhnout, vyválet na 4-5 mm, (matlá se to, nejlepší je na silikonovém vále plastovým válečkem, nebo mezi mikrotenovými pytlíky)..vykrájet hvězdičky, na plechu lehce potřít vodou a posypat cukrem – lepší je co nejhrubší krystal. Upéct do světle růžova.
A Květa nám k tomu píše: „Nevím proč mají název skořicové, když je z nich krásně cítit mandlová příchuť, ale jak jsem dostala, tak používám. Upřímně přiznávám, že nejvíc cenzurou nepovolených slov se z kuchyně ozývá při výrobě tohoto cukroví, ale o tom, že to stojí za to, svědčí desítky let jeho servírování na mém vánočním stole a pořadí v kterém z něj zmizí.“
Vše bych měla, jen oregano mám jedině sušené🤔 S mrkev je dobrá s tymiánem (ten čerstvý mám), tak holt budu…