20 dg Hera ,
15 dg cukr moučka,
2 lžičky kakaa,
5 vajec ,
12 dg ořechy ,
5 lžic hladké mouky
prášek do pečiva
1 karamelové Salko
10 dg máslo
čokoládová poleva
Všechno z první části smíchat, nanést na pečící papír a upéct.
Na vychladlý podklad nanést karamelové Salko, smíchané s cca 10 dkg másla.
Na to čokoládova poleva, já jsem dala 2 čokolády a 5 dkg másla.
Kostiček je hodně a je to výborné! Vždy zmizí jako druhé v pořadí.
PS: A recept na to, co zmizí jako první, by nebyl?
Recept poslala: Věra M.
Ježkovy zraky, snad ještě takhle nepečeš teď?
Tohle mi poslala Věra minulý týden, ale těch receptů bylo tolik, že na to došla řada až teď.
Je to vlastně tenká buchta ( takže minimum námahy ), je hodně svěží a asi budu muset přidělat další plech. Víte, co je nejhorší? S tímto je nejméně práce a všichni to opěvují do nebes. Doporučuji.
Myslela jsem a nedopověděla. S jinými druhy to jde ztuha a trvá to a pak jsou až další v pořadí oblíbenosti. Takže člověk se s tím nablbne a jsou ok, ale ne favoritem. U nás vedou plněné oříšky, psala jsem ten úžasný krém, těch se sní nejvíce a z těch formiček mám spálené prsty ještě dodnes, protože jich horkých vyklápim 300 ?
Ale to bývá, v jednoduchosti je kouzlo a krása.
Ad PS: U nás mizí první bílé úlky: Na 20 dkg ořechů 20 dkg cukrmoučky a jeden bílek. Dávám míň cukru, hmotu doplnim piškotovými drobečky. Plnim krémem z másla, cukru, trochy kašičky z hladké mouky a mlíka a rumu. Pro nezletilce a lidi s postižením (řidiči, vyléčení alkoholici, odmítači démona alkoholu a ty nemocné, co rum nejí) do krému pár lžic kávy, ostré marmelády…
Já mám vyzkoušený krém : 2 celá vejce šleháme s 10 dkg cukem-kristal + 1 vanilkový cukr nad párou do zhoustnutí. Do vychladlého zašleháme celé máslo. Je toho hodně a krém je moc dobrý. Může se různě ochutit kakaem, čokoládou, kávou. Letos jsem ho použila do úlů a do jiného cukroví./ krém je tak dobrý, že jsem ho skoro polovinu snědla jen tak/.
To je krásný plech plný dobroty a vůbec se nedivím, že rychle zmizel.