(576) Krůta pečená

Nejjednodušší úprava krůtího masa.

1 krůtí stehno velké
1 lžíce sádla
sůl
kmín
Krůtí stehno vykostíme, osolíme, potřeme sádlem a okmínujeme.
Položíme kůží nahoru, podlijeme horkou vodou a pečeme, až je maso měkké a červeňoučké.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (576) Krůta pečená

  1. Vera M. napsal:

    My tam ještě česnek a moc česneku ??. To je dooobréé jídélko, lepší než vepřo.

  2. Vera M. napsal:

    U Babiša v Krásnu prodávají takové vykostěné nebo s kostí stehna a to jsme teda kupovali s dědou.

  3. BOYE napsal:

    Na vykosťování jsem machr. Máte štěstí, že jdu zrovna kolem…
    Chci-li dostat maso do nekoukatelného a v podstatě předžvejknutého stavu, tak stačí rozhodnutí vykostit 🙂 Tedy, sledě umím skvěle, ostatní ryby taky filetuju celkem hezky, ale jak dojde na suchozemce, je zle. Buď mi to zabere půl dne, nebo to nestojí za nic. Tož peču s kostma a vykosťávám až hotové – to už jde servírovat i návštěvám.
    Krutý hnáty i krutí brka pečeme rádi. Nejčastěji na hrsti špíčku, kousku másla a cibuli – to pak s brkaší, nebo brknedlem a špenátem. Na stejným základu je někdy i dusim, jen cibulku na slanině trochu osmahnu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..