(579) Sweet and sour

Krůtí maso (v orig. je kuřecí nebo vepřové)
bramborový škrob
vejce
sojová omáčka

olej
mrkev, cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rajčatového protlaku

červený vinný ocet
červená a žlutá paprika
kolečko ananasu (kousky ananasu)
sůl, pepř, petrželka
Maso nakrájejte na větší kusy a naložte do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky.
Do hluboké pánve nalijte větší množství oleje a nechte rozehřát. Mezitím nakrájejte zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujte česnek, mrkev a cibuli. Přidejte asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájejte také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhoďte do rendlíku k zelenině, dochuťte kapkou sójové omáčky a nechte povařit.

Kousky masa osmažte v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndejte, slijte olej a do pánve přelijte zeleninu, opět vhoďte maso a vše promíchejte dohromady.

Servírujte s velkou dávkou petrželky (pro tu musím nejdřív na zahradu).

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (579) Sweet and sour

  1. evca napsal:

    Jak je příjemné kouknout na bramboračku, mňam alespoň vím co uvařím. Jdu na to.

  2. Katyp50 napsal:

    Tak tohle je jídlo, které si často dávám v Čínské restauraci – opravdu zde vaří Číňané a ne Vietnamci, kteří si na „Čínu“ jen hrají. A když se mi nechce se patlat s omáčkou doma, tak si jí koupím už hotovou a je to razdva. Nemusí to být jen vepřové nebo kuřecí maso přírodně – čili takto naložené, dobrá je i ryba sweet and sour nebo v tempuře osmažené kousky kuřecího přelité tou omáčkou jsou také vynikající.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Taky si zbaběle kupuju hotovou, takže dík za recept, zkusím umatlat doma 🙂

  4. Devětapadesátka napsal:

    Tomuhle jídlu moc dobře rozumím ?. Když nevím co, vždycky se dá udělat něco na tenhle způsob, pokaždé to chutná jinak.

  5. BOYE napsal:

    „Dneska vařim já“ prohlásila Benjamína. Mým úkolem bylo pouze scedit těstoviny. Neptejte se, co to bylo, nevim. Bylo to dobré, protože návštěva si přidala na vlastní žádost. A byla v tom smetana…
    Původně jsem chtěla dělat nějakou kantonskou záležitost, ale vypukla spálová epidemie, tudíž z návštěv nikdo nedorazil, až na tu jedinou výjimku a vaření se scvrklo do té míry, že se B. rozhodla to pokrýt vlastními schopnostmi. Zítra mě opustí i ona, tak s Dorostenkou asi půjdeme do S and S. S kuřetem. Klidně bychom to daly i bez masa, ale silvestrovské jednohubčení jsme pojaly čistě vegetariánsky, tak si to maso dáme k obědu. Jo, jo, bude dámská jízda. Máme zásobu Matonky, tak se nalejem 🙂
    Pro nás tedy recept jako když najde…

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Čím nahradit červený vinný ocet?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..