1 kuře nebo 4 velké porce
3 velké zeleninové papriky
(nevadí pokud jedna je pálivá)
3 – 4 rajčata
100 g ostrý salám paprikáš
3 velké cibule
2 lžíce oleje
sladká a pálivá peprika
kečup
sůl
Na dno pekáče nalijeme olej, nasypeme nakrájenou cibuli, na proužky nakrájené papriky a na půlkolečka rajčata. Každou vrstvu lehce osolíme.
Kuřecí porce nasolíme, potřeme směsí pálivé a sladké papriky.
Na zeleninu položíme plátky paprikáše, na to kuře, které polijeme kečupem.
Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny. Nejlepší příloha čerstvý měkký chleba.
Pozn: Recept jsem našla i jako kuře po cikánsku i jako maďarské kuře.
Recept našla a doporučuje: Jana Macůrková
Joj, to bude dobrota, pěkně pikantní, je zajímavé, že po takových pálivých jídlech mně žáha nepálí. Ještě že máme pipi, jistě, může být i jiné maso. Večer bych toto jídlo jíst nemohla, ale v poledne určitě. 🙂
Já si myslím, že kdybych takhle udělala třeba vepřové kotletky, nebo krkovici, tak to bude stejně luxusní. jinak nejlepší na tom bya ta pikantní zelenina. Ta mizela s chlebem tak rychle…
Tož to nemá chybu. O tom žádná……..
Když to kuře bude chrochtat, tak si dám, přidàm ještě jednu dvě cibule a bude to bez kečupu. Ten od „59“ už došel, a kupovat nebudu. Snad se Jana nebude zlobit.
Jo zelenina maso a pikantní to je moje.Jen kečupem bych asi hodně šetřila.?
Místo salámu bych zkusila chorizo, aby to bylo řádně pikantní ?️. Dnes jsme měli obdobu, zbylo kousek kuřete od včerejška. Takže na máslo pórek, cibule, čerstvá paprika, sklenička zavařených pečených rajčat, něco čertovské omáčky, chilli vločky. Do toho kousky masa, navrch petrželka a k tomu rýže ?. Za pár minut hotovo.
Tak já jsem měla chorizo 2x v životě a proti tomuhle paprikáši je naprosto bez chuti. Jestli se ti nelíbí slovo salám, pak nevím co je chorizo.
Někde mezi chorizem a paprikášem je štiplavec z Rosovic. To by byla moje volba. Máme ho moc rádi, jen se musí hned vyndat z obalu a pověsit – jako řádná klobása.
Jinak u nás pokračuje prokletí adžika. Stěžovala jsem si na práškovou. Šla jsem koupit ve sklenici. Neměli tu „mojí“, vzala jsem podobnou, naštěstí malou pixlu. Včera jsem ji použila na krkovici. Niiiic mooooc. Není špatná, nemá ten průmyslový ocas, ale taky to není žádnej bigbít. Víceméně trochu unylá, něžně (i když voňavě) kořeněná papriková pasta. Ach jo. No tak ve výpeku je kde co, k jídlu to bylo, s brkaší a zelným salátem. Kdybychom onehdy nebyly nenažr..ý, mohla zbýt trocha čertovské od tebe, Jano, a pak by mě nepálivá adžika trápila mnohem míň.
Jo, tady tou litanií jsem chtěla říct, že zřejmě nastal čas masa na červeno. Červené kuře jako hlavní, pod tím všichni s různými druhy masa a všechno červené… Nebude nějaký zvláštní úplněk? 🙂
Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa s výraznou chutí papriky a česneku. Dělá se více či méně pikantní a je strašně dobrý.
já to vím, já ho měla asi 2x a mně připadal proti tomu paprikáši naprosto bez chuti, proto jsem dala paprikáš, aby to bylo hodně ostré.
Pro „Květulku V“ dnes dopoledne jsem dělala Tvůj „Tvarohový koláč s višněmi“. Višně nebyly, ale měla jsem zbytek zavařených broskví. Moc, moc, moc perfektní koláč. Jsme jen dva, tak byl z poloviční dávky na plech 28×21. Buchta byla asi 2 cm vysoká. Vynikající chuť, krásně vonělo máslo. Myslím, že by byla dobrá s jakýmkoliv ovocem. Slupli jsme ke kafi polovinu plechu ještě vlažné buchtičky/dia – nedia, cukr dědovi dnes měřit nebudu, ale nebyla nějak sladká/. Rozhodně stojí za zkoušku. Teď jsou na řadě další koláče. 🙂 🙂 🙂
Tak to mne moc těší Jiřinko, že chutnalo. Já včera upekla další z mého starého potrhaného, umaštěného sešitu a taky dobrý. 🙂
Tak ho sem, prosím, dej. Jestli bude tak dobrý, je škoda aby zůstal ve starém sešitě. 🙂