(649) Smažená drůbeží jatýrka

kuřecí nebo krůtí jatýrka
strouhanka,
vejce,
hladká mouka,
olej
pepř
sůl
Drůbeží jatýrka opláchneme a důkladně osušíme. Opepříme, osolíme a obalujeme v klasickém trojobalu. Smažíme na oleji do zrůžovění (jsou hotová velice brzy).
Podáváme s bramborem, br.kaší nebo hranolky. Může být i jen s chlebem.
Zeleninová obloha, majolka nebo tatarka vítány.

Rychlý nedělní oběd vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (649) Smažená drůbeží jatýrka

  1. BOYE napsal:

    Zcela mimo játra: Právě jsem plenila Globus (celých 300,-Kč). FILÉ kilo za 119,- a akce na Studentskou pečeť – koupila jsem MAKOVOU 🙂

  2. raduna.ha napsal:

    Tak toto je bez komentáře. /Ikdyž ho tady vlastně píšu/
    ANO, jen u nás s vařeným bramborem, teď v zimě s čalamádou
    a v létě s okurkovým, nebo salátem z rajčat.

  3. Jiřina napsal:

    Talíř vypadá nádherně, smažená drůbeží jatýrka s bramborem /já jen s americkými brambory, nebo hranolky/, tatarka a zelenina, moc dobré papání. Játra kupuji v Lidlu, zdá se mi, že jsou pěkně čistá, beru jen chlazená. Máme rádi všechno smažené, ale už to nejde jako dřív, no občas si smlsnem.
    Teď něco mimo téma: dělala jsem „Křehký koláč s meruňkami“, ale moc se mi nevyvedl. Moje chyba, přehlédla jsem množství cukru, místo jedné pětiny hrnku, jsem dala jeden a půl hrnku. Koláč byl strašně sladký. Kdo bude koláč dělat, dejte pozor, patří tam jen jedna pětina cukru ! Zkusím samozřejmě znovu a dám do drobenky trochu kypřícího prášku. Spodek koláče byl jako sražený, možná to udělalo velké množství cukru, nevím. Tak si dejte pozor ať nedopadnete jako já. 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      Ten tužší spodek dělá víc másla v drobence, chce to tu drobenku hodně suchou.

    • lakysa22 napsal:

      Hihi… Nejsi Jiřinko sama, kdo se překouknul. Můj muž je v kuchyni absolutně nepoužitelný – nestěžuju si, jen konstatuju – a jednou měl chuť na pudink. Já ještě v práci, tak že si uvaří sám. Našla jsem ho nad hrncem mléka, usilovně míchal, a že to netuhne. Na sáčku bylo napsáno 1/2 litru, a on to vyhodnotil jako jeden sáček do dvou litrů…
      Jj, stane se..
      Já jednou upekla bábovku – krásně nadýchaná – vytáhnu z trouby a hned splaskla…mouka zůstala na stole.?

  4. Katyp50 napsal:

    Já jsem takový „prasopes“, protože játra smažená nebo na grilu mám opravdu moc ráda. Jakákoliv, ale asi nejraději telecí. Můj ex to nikdy nejedl, prý mu to smrdí.
    Tak jsem si je občas připravovala sama. Drůbeží – kuřecí nějak moc nevyhledávám, ale králičí (když jsem se k nim dostala) nebo krůtí, kachní – lahůdka.
    Já játra na různé způsoby: v podobě paštiky, játrové knedlíčky…….. a když jsem jednou měla zbylou hovězí pečení, tak jsem vyrobila vynikající játrovou omáčku. S knedlíkem a plátkem toho hovězího to bylo vynikající.

  5. 60anda napsal:

    Játra můžu, ale jen v knedlíčkách a nebo přírodně na rožni. Já ale smažená jídla moc nemusím , ani tatarku či majonézu. ( je mě z toho těžko) Ale na co si vzpomínám a co jsem milovala, když se doma zabila kačena , tak maminka dávala ke kačeně upéct jatýrka, byly jsme 4 děti a každý dostal na talířek kousek jatýrek , trochu výpeku z kačeny a k tomu chleba. Bylo to na jedno olíznutí , ale náramná dobrota.

    • Jiřina napsal:

      Tedy pečená kachna a u toho jatýrka, to je pro mne ta největší lahůdka, tedy myslím ta jatýrka. Jako dítě si pamatuji, že babička dávala upečená játra do hrníčku a na ně nalila sádlo z kačeny. U husy bývala játra velká. Sádlo jsme mazali na chleba a každý vyšťaroval jatýrka ze spodu, takže brzy zůstalo jen sádlo, krásná vzpomínka. Teď máme kačenu tak 2-3x do roka a jatýrka jsou malá a hlavně už sádlo moc nemůžeme. Většinou sádlo dostane kamarádka, ale jatýrka nedám nikomu. 🙂

    • IvaC napsal:

      To mi připomnělo:jednou maminka šla k řezníkovi s talířem,někdy v šedesátých letech,prý pro játra.Přinesla plný talíř husích světlých jater,udělala je na cibulce a pak jsme to jedli s chlebem.To byla dobrota.

  6. Jarka Březinová napsal:

    Aniž jsem tu nakoukla, měli jsme kuřecí jatýrka dnes. Nakrájená na menší kousky, osmažená na troše oleje. Pak jsem je vyndala z pánve, do pánve přidala trochu oleje, orestovala nakrájený pórek, zázvor a česnek na plátky, přidala nakrájené žampiony, podlila trochou vody, krátce podusila a zahustila máčeným škrobem. Játra jsem vrátila do pánve. Příloha rýže.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..