Filé zapečené na cibuli – podle tety Běty
4 porce filé / Nowaco /
3 cibule
máslo – 15 dkg
sůl, pepř, papriku sladkou,
koření na ryby – nemusí být , drcený kmín kari – kdo má rád
Rozpustit máslo a částí vymazat pekáček do zbytku dát koření a udělat marinádu.
Rybu částečně rozmrazenou osolit, potřít marinádou ze všech stran a uložit na rozkrájenou cibuli v pekáčku. Peču na 180 st. do červena .
Příloha – brambor. kaše nebo chléb
Recept na Brambora čku poslala: Helenka Vojtová
File můžu na jakýkoliv způsob. Toto vypadá úžasně.Vzhledem k tomu,že jsem dnes měla k obědu míchaná vajíčka slintám jak sousedovic boxer.Asi by byly 4 porce málo.?
Já jedu zítra do Makra (přijedou sarančata a lednička zívá prázdnotou)
a tak chci zase něco nakoupit, co by se dalo udělat a nafotit. Nějak se mi ztenčily zásoby receptů. Holky, posílejte!!!
Ryba ŽAVES. Dělám takhle všechny ryby, včetně sladkovodních. Většinou to odskáče kapr a toho dávám kůží nahoru – krásně pak křupe. Někdy mám záchvat mořský a rybu rybniční. To pak do marinády rozšmrchlám pár sardelí a moře je všude 🙂 V tom případě rybu odkůžuju a kočky mají radost. Kari nedávám, ale byliny sušené i syrové.
Holky touží po rybích prstech, ale nechtějí kupované (zatra horákyně), tak je zkusím z filé nakrájet a obalit. Původně jsem ho chtěla péct i s bramborama v jednom pekáči. Nu což, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Buďte tu hodné, jdu pracovat 🙂
Já nesmím ani vyslovit slovo filé, natož ho koupit, to by mě můj domácí rybář hnal… ?
Já také nekupuji houby na tržišti….
Filé vypadá krásně a jistě je dobré, kari taky nemusím. V mrazáku mám ještě nějaké ryby z Norska- mníka, tresku a ještě něco, tak filé nemusím kupovat, ale máme ho taky rádi. Příští týden rybičku udělám, dlouho už nebyla a k tomu pečené brambory v troubě.
Já doma sice rybáře nemám, ale filé nejím, nechutná mi. Po rozmrazení mám pocit, že jím bezchuťové neidentifikovatelné cosi ať to kořením jak to kořením………
Však to taky jsou slisované směsi všelijakých kousků ryb. Není to nic proti tomuhle receptu, jen filé brekeke.
Tak zkus to filé před pečením nerozmrazovat, já ho obalím zmrzlé, peču nebo smažím pomalu. A je to sakra velký rozdíl.
Ne, ne a ještě jednou ne. Filé jakkoliv ne.
To nebyla odpověď tobě, ale pro Katyp. Tvá mlsná ústečka ať si jedí, co chtějí.
Aha, mám jen telefon a nevidim vlákna
Rybáře nemaje… Filé kupuju pro sichr. Asi jako mám v mrazáku vždycky nějakou průmyslovou zeleninu. Co se obsahu vody týká, je to hrůza u všech standardních ryb, ať na obale píšou, co chtějí. Navíc mražením přijdou mořské o jód a to je, proč bych je kupovala. A filé je skladné, jak lego 🙂 Tak když mám chuť, kupuju chlazené ryby. No a sladkovodní na sádkách. Kdyby mi někdo přivezl kopu ryb, které nalovil v moři, samozřejmě bych je umrazákovala. Jód si obstarám z Vincentky…
Ale abych neke. Občas filé koupím cíleně a dělám takovou salátopomazánku. Nemusím hlídat kosti a ani krájet – rozkouskuje se to samo. (Fakt je, že filé má stejnou kvalitu, jako mleté v balíčku ze superhyper. A to tedy faaaakt nekupuju ani v nouzi)
A když je nějaká super akce, tak ho koupim na vaření pro kočky.
Od doby, kdy jsem objevila Two Fat Ladies, vyhlížím a kupuju sledě. To je ryba nekonečné srandy. Když se zadaří, je levná a já s ní páchám pokusy. Když to neklapne, tak to tak ne….bolí. V nejhorším to holky nesou sousedovic drůbeži s dovětkem, že po tom budou mít slepice hebkou srst (a naši kočkovití lesklé peří).
Že já se nenarodila za císaře pána. To jsme měli moře s rybama (i lesy s houbama a Maďary s čabajkou, Tyroláky se špekem… a Cimrmana mladého). Hm. To nezní moc vlastenecky, co?
Teda pěkně prosím,kde jsme za rakouskauherska měli moře?Asi jsem blbá,ale nějak nevím.
Pro Ivu C
Třeba Dalmácie – Dubrovník
Pro Kolmu60-děkuji vám za odpověď.Opravdu jsem dodnes nevěděla,že tam patřilo i Chorvatsko a Dalmácie.Vždyť jsem psala,že jsem asi blbá.Moc děkuji za rošíření obzorů.Věděla jsem jen o Rakousku a Československu.
Mám to stejné – filé ne a ne a ještě jednou ne! Ať rozmrazené nebo nerozmrazené, můj šálek kávy to není a nikdy ani nebude.
Helenko, mně se ten recept líbí. Filé sice neděláme často, ale občas, proč ne? Kdy už se ti podaří přihlásit se sem do diskuze?
Jako osamělá chromá neřídící vesničanka se občas k těm lisovaným kostičkám uchýlím, ale nadšení v tom není…
Tento recepejsek ale vyzkouším – a brzy.