(689) Rychlovka od Simony

1 brokolice
100gr šunky
2 vejce a
„podlevocně“ strouhaný sýr

Lehce povařit brokolici. Orestovat nakrájenou šunku. Do vymazaného pekáčku promíchat, Posypeme sýrem a zalijeme rozšlehaným vajíčkem a asi 15 minut pečeme.

Někdy tuto hmotu promíchám s celozrnným kuskusem.
Jí to kupodivu i masožravý manžel.

Recept poslala: 48Simona

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (689) Rychlovka od Simony

  1. jarybarka napsal:

    Rychlovky jsou žůžo. Zapékané obzvlášť.Tato ještě vypadá svěže a jarně.Umím si k té brokolicí představit nové brambůrky!mňam.

  2. kveta.batkova napsal:

    A okurkový nebo rajčatový salát.

  3. Jiřina napsal:

    Další rychlovka – na pánev na másle osmažit cibulku, na to mírně povařenou na růžičky rozebranou brokolici, osolit a ještě trochu osmahnout a už vůbec nic. Mám ráda jen tak, nebo s novými brambůrky.

  4. blahovka.h napsal:

    Bezva, já bych do vajec přidala trochu šlehačky.

  5. Devětapadesátka napsal:

    No, dnes byla večeře tak strašná, že bych snad snědla i tu brekeke broko. Musela by ale být jen lehounce povařená, přelitá máslem. ani Pinďa nežral – a to byl králík.

  6. Katyp50 napsal:

    Já tedy moc jídla, která jsou finálně zapečená sýrem nemusím. Nějak mi to připomíná ty šílené steaky se šunkou a broskví a navrch sýr – hit to kdysi obrovský. Asi jako katův šleh, ve vajíčku a škrobu naložená „pseudočína“ a další podobné úžasnosti.
    Když už sýr, tak sypnutou strouhanou goudu nebo jiný mastnější na horký pokrm a on se pěkně rozpustí a rozvoní. Takhle dělám lehce povařenou brokolici, květák, růžičky kapusty apod. a to mi chutná mnohem víc.
    A už se těším na nové brambůrky, tvrdý tvaroh, čerstvou pažitku a máslo navrch.

  7. BOYE napsal:

    Často zapékáme zbylé těstoviny. Kdykoli a v podstatě s čímkoli. Brokovnici nevyjímaje. Obměnami sýra je to dalších x variant a zbytci jsou zužitkováni prakticky a chutně.
    Brokolu máme nejraději jen napařenou, lehounce posolenou a nejlépe samotnou (pokud nejsou nové brambory). K ní podáváme nějakou studenou omajdu, čili dip. V chladných dobách většinou tatarku, kterou dělám výhradně doma, tudíž jsou v ní rozpoznatelné a identifikovatelné kousky. V dobách teplých většinou omajda jogurtová, jejímž hlavním jmenovatelem je česnek.
    Jak píše Katy výše, připomněla mi jedno období ze studentských dob, kdy jsem několikrát týdně nasypala zmrazenou mochovskou směs na kousek másla na pánvi, posolila a když to začalo vonět, posypala strouhaným eidamem (čím jiným, tenkrát…). Občas jsem to zkusila něčím „vytunit“, ale nebylo to ono. Onehdy jsem se pokusila o návrat v čase. Ale ta zelenina nebyla ono. A navrch byl čedar.

  8. BOYE napsal:

    Helemese, dneska jsem si za ola sama. Celou dobu mám pocit, že v recepisovi je ta brokolice i s těstovinami. Když jsem si teď přečetla dovětek, že to Simča někdy celé smíchá s kuskusem, pomyslela jsem si věci vskutku nelichotivé. Símo, promiň. 🙂 Normálně bývám řazena ke gramotným. Ano, už si to dokážu představit i s kusem kusu.
    (Co my víme, třeba severoafrická uhlířina je kuskus s nudlema 🙂 )

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..