(704) Lískooříšková pomazánka

200 g celé neloupané lískové ořechy,
2 PL kokosový tuk,
2 PL cukr moučka,
1/2 balíčku agar (4 g),
1 vrchovatá ČL kvalitní kakao

Lískové ořechy péct 12 – 15 minut na 175 °C, občas promíchat. Ke konci pečení hlídat, aby se nespálily. Slupky buď opadají počas pečení, nebo je odstraníme mnutím v utěrce nebo v rukách. Část slupek, které nejdou dobře odstranit, klidně ponechat, dodají pomazánce výraznější chuť. Lískáče mixovat tak dlouho, až vznikne polotuhá, jemná kaše. Přidat cukr, kokosový tuk, kakao a agar rozmíchaný v 1 PL vody. Mixovat do úplně hladké konzistence. Dát ztuhnout do lednice.

Recept poslala: Henriet  a já se jí tentokrát omlouvám, ale recept zapadl do složky, kterou jsem sice prohledávala asi 10x, ale recept se zatoulal……

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (704) Lískooříšková pomazánka

  1. lakysa22 napsal:

    Agar jsem ještě v obchodě neviděla, ale zkusím pohledat. Synova přítelkyně tu pomazánku miluje, tak snad bych se zavděčila.

  2. IvaC napsal:

    Já spíš přemýšlím,proč ten agar?Kokosový tuk přece tuhne po zchladnutí.
    Mimochodem,Lakysko,agar má být ve zdravé výživě,ale když jsem se náhodou ptala minulý týden,nějak prý dlouho už nebyl.Viděla jsem to mixovat s olejem a špetkou soli,ani to nevypadalo špatně.Ale Henrietě děkuji,protože jsem si to chtěla udělat a zapomněla na to.Takže díky.

  3. IvaC napsal:

    To mi,Henrieto,připomíná,jak jednou Ital v televizi mixoval mandle do čehosi a říkal,že kvůli tomu oleji je dobré je dát na chvíli do mrazáku,pak prý ten olej nepouští.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..