4-5 vajec
200 g cukr krupice
260 g polohrubá mouka
120 ml olej
120 ml voda
1/2 prášku do pečiva
Náplň: marmeláda, mascarpone (2X 500g), tvaroh (250g), 2 šlehačky na šlehání, 2 ztužovače šlehačky, domácí ostružinový sirup.
Ozdobení: čokoláda, kysaná smetana, marcipánové kytičky
Korpus upečeme a necháme vychladnout. Rozřízneme, spodní plát natřeme marmeládou, umístíme na tác a znovu okolo něj upevníme postranní část formy.
Smícháme tvaroh s mascarpone,osladit moučkovým cukrem a ostružinovým sirupem (pro chuť a barvu). Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a pak přimíchat k tvarohu s mascarpone. Cca 1dcl sirupu si necháme zvlášť, ohřejeme ho a rozpustíme v něm předem namočenou plátkovou želatinu (GELITA Silver 180 Bloom). Na uvedené množství 12 plátků. Směs nalijeme na korpus v dortové formě, sklepneme, aby ve směsi nebyly bubliny, a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Celé dáme do lednice vychladit a ztuhnout (cca 2 hod).
Opatrně sundáme formu a celý dort pomažeme čokoládovým ganache (rozpustí se čokoláda v mikrovlnce nebo vodní lázni a do horké čokolády se po lžících vmíchá kysaná smetana). Ozdobíme dle možností, nálady a uměleckého cítění. V mém případě jsem vyrobila kytičky ze Smartflex Velvet kg vanilkový.
Dort poslala Peříčko.
Musím ocenit tento nádherný kousek ?. Nejen, že dort vypadá luxusně, určitě i tak chutná a jako bonus pohladí nejen oči, ale i dušičku. Blahopřeji a děkuji Peříčku.
Teda …to musí být moc hodná sousedka, tak přeju všechno nejlepší!???
Vypadá to náramně, a chutnat to bude taky moc dobře!!
Chtěla bych být tvá sousedka! 😀
Přesně to mně při pohledu na ten krásný dort napadlo☺
Jen pro jistotu se, bubě, zeptám: želatina se vmíchá do té úžasně tučné a móóc dobré směsi? ???. Dort moc hezky nazdobený, hodí se k jarní pohodě???
Nádherný dortík a skvělá náplň, ozdoben taky moc pěkně, jen škoda, že ta sousedka nejsem já. 🙂 🙂
Holky opožděně moc děkuji za komplimenty. Henriet13 – ano želatina se tam vmíchá a ono to pak zatuhne natolik, aby to šlo krájet a nevytékalo to.