2 – 3 vepřové uzené jazýčky
2 cibule
zelenina na oblohu
brambory
mléko
sůl
Uzené jazyky uvaříme doměkka ve vodě s cibulí (dávám tak 1 – 2 nakrájené na čtvrtky), Vodu nesolím, maso bývá solené dost.
Uvařené jazyky oloupeme (sloupneme svrchní vrstvu), nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem a zeleninovým salátem nebo jen zeleninou.
Vepřové jazýčky po dlouhé době vařila: Jana Macůrková
Uzený jazyk jsem neměla stráaaašně dlouho.Mám pocit že to býval hovězí a byl za půldarma.Později mě ta nová cena nadobro odradila.?
Já měla jak hovězí, tak vepřový. Další recepty budou následovat. Koupila jsem v Makru a cena normální (cca 100/kg).
Vepřový mám ráda jen neuzený. Dělám ho s křenovou omáčkou nebo výborný je uvařený a následně smažený jako řízek. Hovězí uzený na spoustu způsobů – k čočce, hrachové kaši, všude, kde nahradí tučnější klobásu. Ale hovězí neuzený když seženu, tak vařený nakrájím na tenoučké plátky a ještě zahorka nakládám do čínské omáčky a nechám rozležet. To bych si dala hned.
Jo, já když spatřim uzené jazyky, tak než se k nim procpu, jsou pryč. Už několik let jsme ho doma neměli. Pomalu si zvykám, že nám souzeno není jazykem se cpáti… A ty čínské, jak píše Katy, tak do toho bych šla taky hned…
Dobrý obýdek, dala bych si. U nás jsou uzené jazyky, ať už hovězí nebo vepřový, vidět tak na konci roku, nebo se na ně nenatrefím? Neuzený jsem dělávala k polské omáčce, děti jí milovaly, ale mému muži se mandle a rozinky v omáčce nelíbí.
to já můžu.Ale většinou hovězí jazyk. Vepřové kupujeme neuzené a jsou pak většinou se znojemskou omáčkou :o)
Uzený vepřový jsem snad ještě nikdy nepotkala – hovězí zrovna nedávno. Osobně miluju vepřový jazyk dobře uvařený v osolené vodě s pár kuličkama pepře – baštíme jako ovárek s hořčicí a křenem. 😎
Nevím , jak nyní , ale kdysi jsem vepřové uzene jazyky kupovala v Kfl vakuove balene. V chladicim regale spolu s masem u vnitřnosti. Byly moc dobre . Díky za připomenutí ?
Nádherně to vypadá s kaší a oblohou. Uzený jazyk tady vůbec není, ale díky za zprávu, že v Makru se dá koupit. Já bych si ho dala i s křenovou, nebo koprovou omáčkou.
V Makru bývá celkem běžně, já koupila 1 balení (3 ks vepřového) a jeden velký hovězí. Takže jsem kouzlila na několik způsobů (vařený, smažený, v aspiku, s pohankovou kaší). Ono dát na Bramboračku týdně 4 recepty je docela sranda, zvlášť, když někdy za týden nepřijde od vás ani ň.
My oceňujeme, co pro nás děláte (celý tým), ale asi je čas do nás někdy pořádně rýpnout….nebo kopnout, abychom si to připomněli a vzpomněli si, že máme něco poslat.
Já mám třeba problém, že jako majitel blbého telefonu fotím buď na foťák nebo na tablet (to jsou ty obrázky vzhůru nohama) a tahat to na „obyčejné jídlo moc nestíhám….ale není to omluva.
a ještě mi někdy přijde, že to, co uvařím, je buď tak známé, nebo obyčejné, že se tím nechci ztrapňovat.
Ále houby, taky jsem se bála dát sem něco známého, a když to tu pak někdo dal, mělo to velký úspěch. Fšak ona si to šéfka přebere, neboj!