(723) Uzený vepřový jazyk

2 – 3 vepřové uzené jazýčky
2 cibule
zelenina na oblohu
brambory
mléko
sůl
Uzené jazyky uvaříme doměkka ve vodě s cibulí (dávám tak 1 – 2 nakrájené na čtvrtky), Vodu nesolím, maso bývá solené dost.
Uvařené jazyky oloupeme (sloupneme svrchní vrstvu), nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem a zeleninovým salátem nebo jen zeleninou.

Vepřové jazýčky po dlouhé době vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (723) Uzený vepřový jazyk

  1. jarybarka napsal:

    Uzený jazyk jsem neměla stráaaašně dlouho.Mám pocit že to býval hovězí a byl za půldarma.Později mě ta nová cena nadobro odradila.?

  2. Katyp50 napsal:

    Vepřový mám ráda jen neuzený. Dělám ho s křenovou omáčkou nebo výborný je uvařený a následně smažený jako řízek. Hovězí uzený na spoustu způsobů – k čočce, hrachové kaši, všude, kde nahradí tučnější klobásu. Ale hovězí neuzený když seženu, tak vařený nakrájím na tenoučké plátky a ještě zahorka nakládám do čínské omáčky a nechám rozležet. To bych si dala hned.

  3. BOYE napsal:

    Jo, já když spatřim uzené jazyky, tak než se k nim procpu, jsou pryč. Už několik let jsme ho doma neměli. Pomalu si zvykám, že nám souzeno není jazykem se cpáti… A ty čínské, jak píše Katy, tak do toho bych šla taky hned…

  4. blahovka.h napsal:

    Dobrý obýdek, dala bych si. U nás jsou uzené jazyky, ať už hovězí nebo vepřový, vidět tak na konci roku, nebo se na ně nenatrefím? Neuzený jsem dělávala k polské omáčce, děti jí milovaly, ale mému muži se mandle a rozinky v omáčce nelíbí.

  5. Ivana P. napsal:

    to já můžu.Ale většinou hovězí jazyk. Vepřové kupujeme neuzené a jsou pak většinou se znojemskou omáčkou :o)

  6. kvetula.v napsal:

    Uzený vepřový jsem snad ještě nikdy nepotkala – hovězí zrovna nedávno. Osobně miluju vepřový jazyk dobře uvařený v osolené vodě s pár kuličkama pepře – baštíme jako ovárek s hořčicí a křenem. 😎

  7. Jiřina napsal:

    Nádherně to vypadá s kaší a oblohou. Uzený jazyk tady vůbec není, ale díky za zprávu, že v Makru se dá koupit. Já bych si ho dala i s křenovou, nebo koprovou omáčkou.

    • Jana Macůrková napsal:

      V Makru bývá celkem běžně, já koupila 1 balení (3 ks vepřového) a jeden velký hovězí. Takže jsem kouzlila na několik způsobů (vařený, smažený, v aspiku, s pohankovou kaší). Ono dát na Bramboračku týdně 4 recepty je docela sranda, zvlášť, když někdy za týden nepřijde od vás ani ň.

      • Ivana P. napsal:

        My oceňujeme, co pro nás děláte (celý tým), ale asi je čas do nás někdy pořádně rýpnout….nebo kopnout, abychom si to připomněli a vzpomněli si, že máme něco poslat.
        Já mám třeba problém, že jako majitel blbého telefonu fotím buď na foťák nebo na tablet (to jsou ty obrázky vzhůru nohama) a tahat to na „obyčejné jídlo moc nestíhám….ale není to omluva.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..