(736) Guláš z jehněčího masa

1 kg jehněčího  masa
4 velké cibule
pepř,
sůl,
olej
sladká paprika
zeleninová paprika (nemusí být)
majoránka,
česnek,
l lžíce hladké mouky na zahuštění
Protože každý rok kupuji celé jehně, mám vždycky nějaké to „horší“ maso, které se nehodí na pečení, grilování, smažení  nebo jinou úpravu.  A tak jsem se rozhodla zpracovat ho klasickým způsobem jako guáš.

Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme sladkou papriku, a maso orestujeme. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme ostatní ingredience a dusíme do měkka.
Nakonec zahustíme světlou jíškou nebo jen záklechtkou z vody a hladké mouky.
Podáváme s pečivem, chlebem nebo bramborem.

Dneska vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (736) Guláš z jehněčího masa

  1. Vera M. napsal:

    Ta bila paprika tam udělá svoje , perfektní jídlo . Jani , Vyzkousej někdy to chorvatské jídlo , kterému u sestry ve Vídni říkali Lamm , je to sice čirá polévka , ale když tam das posléze brambory na sestinky , nasytís se a kdo má rad skopové , ten si pochutna

  2. Jiřina napsal:

    Gulášek nikdy nezklame ať je z jakéhokoliv masa. Tento vypadá moc dobře. U nás dnes byl smažený řízek z králíčka, brambory a okurkový salát. Polévku jsem měla od včera čočkovou, ale trošku zkysla, tak dnes bez polévky. Už je dost teplo i v noci a jak se vychlazená polévka nedá hned do lednice, tak je průšvih.
    Jdu namočit rýži na zítra a bude vepřová kotleta na zelenině. Mám ještě spoustu zamrazené zeleniny ze zahrádky a potřebuji odmrazit mrazák. Utíká to, za chvíli bude nová, tak se stará musí zkonzumovat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..