Platba za Bramboračku

Milé kolegyňky a samozřejmě i kolegové,

dneska jsem zaplatila poplatek za další rok Bramboračky, tak koukejte posílat recepty, ať se nám těch 407,- Kč vyplatí.
A hlavně mi nic neposílejte, složenka by vás přišla na daleko víc peněz, než těch pár Kč, které na každou z nás připadají…        Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 komentářů: Platba za Bramboračku

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ahoj Jani a Haderach,

    když jste v tom vzpomínání (VZV), tak posílám i vzpomínku na Koukejku (a že ta těch básniček napsala ….)
    máňa s pepou
    Část 1. – co si myslí Máňa
    “ No, změna je život… začnu drobnostma…Pepa furt čumí po blonckách, tak jsem si to taky odbarvila..jako úplně blond to není…áále co, Pepek to jistě ocení… a tu dušenou mrkev…jéžíš, tak jo, tak se přemůžu a budu ji jíst s ním…
    …táák, polez Pepku, k večeři je dušená mrkev, tu ty rád …dám si s tebou… co tak valí bulvy?…aha, to ty vlasy se mu tak líbí, že nemá slov…hmmm, cpe se tou mrkví, jak kdyby tejden nežral…dobře, naberu si na vidličku, říkám si – je to řízek, je to řízek…vložím do úst…musím letět na záchod, nebo tu zvrátím i to, co jsem snědla předloni o vánocích…“

    Část 2. co si myslí Pepa
    “ Co to tu tak voní??! No nekecej, Máňa dělá dušenou mrkev!…jéžíš, skoro nedejchám, tu nedělala ani nepamatuju, páč jí nežere…hele, už to nese…do háje, co to má s hlavou??!! Jako o vnitřku si valný iluze nedělám už roky, ale na pohled měla hlavinku hezkou…ty hustý tmavý vlasy mě dycky rajcovaly…hlavně ať se neptá, jak se mi to líbí, každá odpověď bude blbě a minimalně půl roku budu o hladu… vona hodlá jíst tu mrkev taky? Tak buď zas drží ňákou zaručenou dietu, nebo to odbarvení vlasů na fujtajbl mělo vliv i na zbytek zdravýho rozumu… no, neříkal jsem to? Už se dáví…“‘

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A teď trochu receptů, netuším, zda jsem je již nedávala, tak pokud ano, tak se omlouvám ….. ale musím si tu pětistovku aspoň trochu odpracovat ☺

    Přesnídávka z jablek
    Suroviny:
    1,5 kg jablek, 8 dl vody, 250 g cukru (podle sladkosti jablek i méně), 2 ovocné pudingy

    Postup:
    Oloupaná, na 1/4 nakrájená jablka zasypeme cukrem, zalijeme vodou, necháme rozvařit a rozmixujeme. V 1 dl vody rozmícháme 2 ovocné puding. prášky, přidáme do jablečné směsi povaříme. Společně ještě rozmixujeme a plníme do malých skleniček. Sterilujeme 20 min při 85 °C. Z jedné porce je asi 10 skleniček od výživy.

    Nebo přidám lžičku kyseliny citronové a nesterelizuju, jen zatáhnu a otočím dnem vzhůru.
    – vydrzi, Aspon do te doby, nez ji ten můj objevi, jinak jsem schopná jí odvézt i k mladým, ale tam jí chrání prcek, páč mu jí sežpapá často tatík.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Palačinky s tvarohem a jahodami

    Ingredience

    200 ml mléka
    100 g hladké mouky
    1 ks vejce
    citronová kůra
    1 vanilkový cukr
    špetka soli
    olej

    Na náplň

    200 g měkkého tvarohu
    citronová kůra
    vanilkový cukr (dle chuti)
    mléko
    8 ks jahod

    Postup

    Z mléka, vejce, mouky, soli a cukru ušleháme těsto na palačinky a na oleji je opečeme do zlatova.
    Tvaroh, citronovou kůru, vanilkový cukr a mléko vyšleháme do pěny a vmícháme na kousky nakrájené jahody.
    Směsí plníme palačinky, zarolujeme a můžeme podávat.

  4. lakysa22 napsal:

    Slożenka né, ale bylo-li by číslo účtu….
    Jestli ty dlaně jdou Tvoje, to Tě pěkně natáhli… Já kdysi sbírala nové padesátikoruny….kdepak je jim konec….

    • Jiřina napsal:

      Sašenko, tak já padesátikačky vzorně sbírám a ukládám do plechovky velké tak na 1 kg barvy. Kdysi jsem ji koupila jako pokladničku, má velikou výhodu, že má jen jeden malý otvor akorát na vhození mincí – nejde z ní nic vytáhnout – to je pro mne moc důležité! Už je docela těžká, tak až bude plná budu nesmírně bohatá. 🙂

      • Katyp50 napsal:

        Já jsem kdysi na cosi šetřila. Tak jsem zavedla týdenní odvody: Po 1,- Kč, Út 2,- Kč……… atd. a v Ne a o svátcích přibylo 50,- Kč/den k těm penězům navíc. Házela jsem ty mince do soudečku a když byl naplněn, nestíhala jsem se divit. Ty drobásky v peněžence nijak nechyběly a já měla nejen to vytoužené „cosi“, ale ještě zbylo. Asi to zase zavedu.

        • Jana Macůrková napsal:

          Moje starší dcera se vdávala v divadelních kostýmech v koloritu poloviny 19.století. A protože jsem pro každou srandu, tak jsem pro zeťáka připravila malou truhličku s 200 zlatými na statek – 200 kovových 50.- čili 10 000. Stejně bych jim ty peníze dala, takhle to mělo alespoň styl. A dcera dostala zelený dort s 9 želatinovými kravami, aby měla co do chléva. Jen pro informaci, proč ty divadelní rekvizity – je provdaná Šplechtová a Miluška (Hrušínská) je teta mého zetě.

    • Jana Macůrková napsal:

      Fotka je pouze ilustrační, platí to za nás Vlastik. Takže ani nevím číslo účtu. A i kdybych věděla, neprozradím….

  5. Jiřina napsal:

    Janičko, moc děluji že se o nás tak staráte, klidně bych ten poplatek zaplatila, protože víc beru, než dávám. Co se týká receptů – se mnou to není žádná sláva, ale jsem ráda, že jsem tady. 🙂

  6. kveta.batkova napsal:

    Také z bramboračky víc beru než dávám, a proto tedy i velký dík Vlastíkovi.

  7. Imelda napsal:

    I já, z bramboračky hlavně beru, nedávám téměř nic, ale všem kdo se tady o chod bramboračky staráte, vřelé díky.

  8. a.rena napsal:

    Jani, vždyť víš, že bychom rádi zaplatili všichni. Taky děkuji, že se staráte.

  9. Mira napsal:

    Také děkuji. Bude-li číslo účtu, mileráda zaplatím. Nějaký recept snad vbrzku dodám. Můj pokus o sýr z tvarohu dopadl neslavně neb jsem misku nechala doma, odjela na téměř týden na chalupu a po návratu to putovalo do odpadků, protože se denně nekropilo pivem. To, co jsme si dali na chalupě nyní by mohl být leda tak antirecept. Napařila jsem knedlíky a v krabičce s vepřovým gulášem jsem objevila omáčku na špagety (holt, když si člověk krabičky do mrazáku nepopíše dopadá to někdy všelijak). Houskový knedlík s bolognese nedoporučuju, sice jsme to snědli, protože nic jiného nebylo, ale žádná sláva.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..