300 g hladká mouka
½ kostky droždí
2 lžíce sádla vrchovaté
špetka cukru do kvásku
voda nebo mléko
špetka soli
2 žloutky
bílek na potření
Náplň:
1 sklenice sterilovaného nebo kysané zelí
přidáme 1 nožku ostřejší uzeniny (paprikový salám)
nebo kousek uzeného masa
2 velké cibule
lžíce sádla
Vše nakrájet, smíchat a na sádle opéci, poté nechat vychladnout.
Zpracujeme těsto, které necháme alespoň 2x vykynout.
Rozdělíme na stejné bochánky, plníme jako buchty, ale na vále ještě trochu rozválíme jako na placku asi 2 – 3 cm silnou. Potřeme bílkem, posypeme kmínem nebo grilovacím kořením (koření podle chuti) a pečeme na suchém plechu do zčervenání.
Aby neoschly, potřeme hned po vyndání z trouby kouskem másla, sádla nebo mlékem.
Ony ale oschnout nestačí, ony mizí…..
Na přání Věry M. pekla: Jana Macůrková
Jojojo, to je ono! Tak to určitě bude! Co nejdřív.
To je jedna dobrota za druhou…
A co tady jako čekáš? Vždyť je to Bramboračka….nééééé?
Jojojo ! Schválně , co na tyhle řekli Václavovi na interně ? Jestli teda zbyly na rozdávání … Děkuji ??
Tohle do práce nebral, jen ty jablíčkové řezy.