(745) Zelňáky

300 g hladká mouka
½ kostky droždí
2 lžíce sádla vrchovaté
špetka cukru do kvásku
voda nebo mléko
špetka soli
2 žloutky
bílek na potření
Náplň:
1 sklenice sterilovaného nebo kysané zelí
přidáme 1 nožku ostřejší uzeniny (paprikový salám)
nebo kousek uzeného masa
2 velké cibule
lžíce sádla
Vše nakrájet, smíchat  a na sádle opéci, poté nechat vychladnout.

Zpracujeme těsto, které necháme alespoň 2x vykynout.

Rozdělíme na stejné bochánky, plníme jako buchty, ale na vále ještě trochu rozválíme jako na placku asi 2 – 3 cm silnou.  Potřeme bílkem, posypeme kmínem nebo grilovacím kořením (koření podle chuti) a pečeme na suchém plechu do zčervenání.

Aby neoschly, potřeme hned po vyndání z trouby kouskem másla, sádla nebo mlékem.
Ony ale oschnout nestačí, ony mizí…..

Na přání Věry M. pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (745) Zelňáky

  1. Katyp50 napsal:

    Jojojo, to je ono! Tak to určitě bude! Co nejdřív.

  2. Vera M. napsal:

    Jojojo ! Schválně , co na tyhle řekli Václavovi na interně ? Jestli teda zbyly na rozdávání … Děkuji ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..