(758) Ananas na grilu VZK 583

Další  připomenutí
receptů napsaných do komentářů,
– tentokrát poslala Katyp

Ananas
koňak
třtinový cukr
skořice
Ananas nakrájet na plátky, zalít koňakem, nechat macerovat (dobré je čas od času otočit, aby se nacucla i druhá strana), pak posypat hojně třtinovým cukrem se špetkou skořicového cukru a vložit na rozpálený gril. Cukr zkaramelizuje a utvoří moc dobrou krustu. Uděláme si karamel ze třtinového cukru, zalijeme zbytkem marinády, kterou ještě doplníme trochou toho alkahólu a vzniklou majdou pak znovu ogrilované kousky zahorka omočíme a servírujeme se šlehačkou nebo čokoládou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (758) Ananas na grilu VZK 583

  1. lakysa22 napsal:

    ?jà mám tento týden nedobrovolnou hladovku. Tak budu jen smutně koukat…

  2. kveta.batkova napsal:

    To je mi tě upřímně líto, ale vydrž.

  3. blahovka.h napsal:

    Ananas mám ráda, ať čerstvý a nebo kompot. Na grilu musí být výdeborný.
    Ale zbytek rodiny ho moc nemusí, tvrdí, že po něm mají „chlupatý jazyk“.
    Nešlo by to bez koňaku?

  4. jarybarka napsal:

    No tý brďo! Tak to bych si od někoho nechala udělat.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky moje, se omlouvám, ale jsem ožratá jen když to čtu ……
    Ne, bude to rčo dobré, ale já na sladké moc nejsem, tož vyzkouším na tom mojem a dám vědět, ju?

    • Katyp50 napsal:

      Vážně se z toho neopiješ. Alkohol tomu dodá chuť a aroma, ale vyprchá při tepelném zpracování na grilu. Do pečiva i jiných jídel se také dává rumíček lékařský a nevrávoráš.

      • Usmev.na.moji.tvari napsal:

        Já vím, dělala jsem si legrandu, víš? ☺
        Jj, rumíček léčí kudy chodí, či jak se to říká, jen já ho nemám ráda. Teď mi dochází, že bych asi měla začít psát o tom, co mám ráda, že? ☺
        Jako docela dost, hlavně smažáček, jakékoli masíčko, ryby (kromě mořských potvor, ty mi zhnusili v tehdejší Jugoslávii, páč ta chobotnice se na talíři ještě hýbala), ovoce, zelenina (kromě rajčat a paprik – ty mi nedělají dobře na žlučníček) … je toho dost, vážně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..