(774) Polévkové nudle

1 velké vejce
100 g hrubé mouky nebo dětské krupičky .

Z toho vypracovat měkké těsto, které jde bez námahy vyválet .
Nechat na utěrce asi hodinu schnout, nakrájet na pruhy.
A pak se nakrájet na co nejtenčí.

Recept poslala: Věra M.

A nudličky jsou jako vystřižené a na výstavu…..

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (774) Polévkové nudle

  1. lakysa22 napsal:

    Připomnělo mi to babičku – dělávala nudle do zásoby – polévkové i široké.
    A do poctivého hovězího vývaru by bylo škoda dávat kupované. Přiznám se, že já dávám drobení, ale polepšit bych se mohla..

  2. Vera M. napsal:

    Decka, tohle jsem dávneji poslala Jane, spíše proto, abych ji řekla , jak mi kope v hlavě po smrti manžela. Denodenne jsem přišla z práce , v mise naslehala 3 vajca a 300g mouky do nich vypravila mackadlem na brambory. Čistou rukou ( skoro ) jsem zabalila tři balíčky do folie do lednice a večer při reklamách vyvalela kruhy , ty hned nakrajela na pruhy a tak susila . Z jednoho kruhu je cely tacek! Predesilam, ze nikdy predtim jsem nudle nedělala ( ostuda). V širokém dalekém okruhu není člověk , který by ode mě nedostal nudle … úplně jsem se zblaznila … a nyní je dělám z polohrubé , pa, V.

  3. a.rena napsal:

    Já se přiznám, že si nudle dělám odjakživa sama. Vajíčka máme vlastní, tak není co řešit, zvláště teď na jaře, kdy se slepicím zblázní hormony. Jen už je (jako kdysi dávno) neválím a nekrájím ručně, ale pomáhám si strojkem. A asi před dvěma lety jsem zkusila dát těsto vypracovat do pekárny. A to teprve jde práce od ruky! Nudle polévkové i široké. Na ty široké nadrobit polotvrdý tvaroh, osolit… Jejda, já bych si dala!

  4. Katyp50 napsal:

    Jojo výroba domácích nudlí s maminkou – pečlivě válené a krájené………
    Pustím se do nich také, ale ne v těch vedrech. Do polévky, šunkofleky, široké s houbami a smetanovou omáčkou. Jo, to všechno chutná úplně jinak.

  5. Katyp50 napsal:

    Jak jsem stará, tak jsem hloupá aneb nejdřív okoukni a pak slibuj.
    Třešně jsou. Je jich dokonce šílené množství. Ovšem třešně ty bobule připomínají pouze tvarem, barvou a stopkou. Jinak mají velikost větších borůvek. Takže vlastně pecka obalená kůžičkou. A teď babo raď co s tím nadělením asi tak budu dělat. Udělám nějakou buchtu navoněnou třešněmi a budeme plivat pecky. Ale když z nich budu chtít vyrobit džem, tak tohle ani nejde vypeckovat. To už z toho vůbec nic nezbude. Prý rozvařit, pak přes síto přepasírovat, pecky vyhodit…….. to budu dělat tak do konce června.

  6. babcahelca54 napsal:

    Díky za tip s krupičkou. Dávám hrubou mouku a poslední 2 roky dělám na strojku na nudle. Už mám vyzkoušeno, že za hodinu mám nudle ze 4 vajec.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..