(763) Bezová limonáda VZK 79

3 litry vody
15 květů bezinky i se stonky
8 lžic cukru

Do komentářů zapsala Haderach.

A já dávám jako aktuální, bezy kvetou jako vzteklý…..
Do lahve od okurek, hrdlo povázat plátýnkem a nechat louhovat 24 hodin při pokojové teplotě.
Na druhý den květy scedit a do vody přidat 8 lžic cukru (prý je lepší třtinový, já tohle šílenství nesdílím, naše babičky taky neměly třtinový).
Pokud chcete bublinkovou limonádu, přidejte na špičku nože sušeného droždí
a nechte 24 hodin kvasit v uzavřené nádobě (pet lahev) při pokojové teplotě a teprve pak vychlaďte.
Bez bublinek si zkrátíte čekání o jeden den )

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (763) Bezová limonáda VZK 79

  1. IvaC napsal:

    Tohle dělala moje maminka,přidala citron,dala to na sluníčko a za 2dny to mírně bublalo samo.A s tím třtinovým cukrem plně souhlasím.Mám ho sice doma,ale nepoužívám.

  2. Imelda napsal:

    Přesně takto, dělá tuto limonádu každý rok můj manžel. Přidává tam ještě plátky citronu a plátky růže stolisté, která nám kvete na zahradě. Limonáda má pak krásně růžovou barvu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..