1dc oleje,
1 droždí,
10 dkg majolky,
1/4 l teplého mléka,
8 dkg cukru
1/2 kg hladké mouky
špetka soli
máslo, cukr, polohrubá mouka
Všechno z první části rozmixujeme a nalijeme do mísy kde je 1/2 kg hl. mouky a trochu soli. Zamícháme a necháme stát, než si připravíme ovoce. Potom dáme na plech, posypeme ovocem, drobenkou a upečeme.
Foto ilustrační.
Aktuální recept poslala: Kouboval.
To je príma rychlý recept, určitě vyzkouším. Jenom musím zkusit, zda to nebude moc mastné (olej a majolka), když tak uberu trochu toho oleje.
Moje kamarádka dělá „pouťové“ koláčky také z majolky, pravda je, že vydrží dost dlouho vláčné.
Tento recept určo vyzkouším, třešní je víc než dost. Děkuji
Tento koláč jsem nějak přehlédla, je to rychlé a určitě nebude suchý.Dříve jsem dělala koláče taky s majolkou, jak píše „Úsměvka“ dlouho vydrží vláčné. Možná by stačila jen ta majolka, už si nepamatuji jestli jsem dávala olej nebo nějaký tuk. Dělám dost věcí jen od oka. Třešně svoje nemám, ale už je skoro zralý černý rybíz, tak zkusím s rybízem.