1/2 kg pol. mouky,
droždí,
2 žloutky,
asi 1/3 l mléka,
6 pl másla (olej),
3 vrchovaté PL cukru
sůl,
citr. kůra,
ovoce
Těsto důkladně vyhněteme, musí být řidčí než na buchty. Nalijeme do vymazaného pekáče, asi na prst vysoko.
Posypeme ovocem a necháme kynout. Pokud se při kynutí dostalo ovoce nahoru, můžeme jej zatlačit zpět.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není na povrchu růžová.
Další aktuální recept poslala: Kouboval
Tak to zítra ráno vyzkouším, kolegyně přinesla pár jahod, tak upeču. Potom dám vědět, jaký byl úspěch, ju?
Jen mám prosbu, nemůžete to dát, kočky moje, na hrnečky? Díky moc
Dávám, jak mi bylo posláno, víc po mně nechtějte. Ale myslím, když si najdeš Vychytávky pro ty, které nemají váhu, (recept č. 610) tak to tam najdeš.
Vyfoť a pošli, já ráda vyměním ilustrační fotku za reálnou.
Já taky zítra vyzkouším, je to jednoduché a rychlé. 🙂