(789) Kynutá bublanina

1/2 kg pol. mouky,
droždí,
2 žloutky,
asi 1/3 l mléka,
6 pl másla (olej),
3 vrchovaté PL cukru
sůl,
citr. kůra,
ovoce

Těsto důkladně vyhněteme, musí být řidčí než na buchty. Nalijeme do vymazaného pekáče, asi na prst vysoko.
Posypeme ovocem a necháme kynout. Pokud se při kynutí dostalo ovoce nahoru, můžeme jej zatlačit zpět.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není na povrchu růžová.

Další aktuální recept poslala: Kouboval

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (789) Kynutá bublanina

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak to zítra ráno vyzkouším, kolegyně přinesla pár jahod, tak upeču. Potom dám vědět, jaký byl úspěch, ju?
    Jen mám prosbu, nemůžete to dát, kočky moje, na hrnečky? Díky moc

  2. Jiřina napsal:

    Já taky zítra vyzkouším, je to jednoduché a rychlé. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..