(790) Jahodový džem

3 kg jahod
1 želírovací cukr 1:3

Jahody odšťopkujeme, trochu
v kastrolu rozmačkáme a 10 minut vaříme.
Přisypeme želírovací cukr a ještě chvilku povaříme. Horké plníme do skleniček.
Já jsem pro jistotu 15 minut sterilovala.

Rozpočet:     1 sklenička = 13 Kč (mám své jahody)

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (790) Jahodový džem

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani, ten Tvůj mozek bych zrovna v tuto chvíli potřebovala (jako myslím ten u těch jahod, jak jsi psala, že Ti to nemyslí) … vážně.
    Ale přiznávám, že netuším, co Lakys myslela těma „čebrenýma jabrbankama“ …… normálně si myslím, že ona má snad pod sebou ČNB, že?
    Jinak moc a moc dík za recepisky, co jsi poslala, ani jsem netušila, že jsem ten recept poslala, vážně.
    Katyp …… Ty jsi občas nezabití, víš to? Já bych byla schopná se udusit

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Bože, to nebylo u jahod, ale u toho mozku …… omluvuju se

  3. Jiřina napsal:

    Janičko, tady děkuji za mejlik s receptama, ale mně to nejde rozbalit, chce to přihlásit na „office“ a já nevím jak, tak až přijde dcera.
    Jahodový džem – perfektní a nebude moc sladký. Ten želírovací cukr 1:3 to je ten malý sáček, nebo kilovka? Děkuji.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..