(791) Mango limonáda

1 dobře vyzrálé mango
nebo mango kompot

kostky ledu
máta

perlivá voda
Mango oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
Do tvořítek na led vložíme po kousku manga, zalijeme citronovou šťávou s trochou cukru nebo šťávou z kompotu a dáme zamrazit.
Několik kostek ledu s ovocem i bez ovoce nasypeme do větší sklenice, přidáme nítky máty, dolijeme perlivou vodou a máme příjemné osvěžení pro horké letní dny.

Osvěžení podle jedné nymburské restaurace připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (791) Mango limonáda

  1. Vera M. napsal:

    Ahoj , to mi připomnělo : bílé víno , které nestalo 200 láhev ? a par kostek ananasoveho kompotu. Před cca 12-13 lety jsme to pily s kamoskami a byl to
    Hit …. Nojo

  2. Jiřina napsal:

    Tak nějak jsme v mládí dělali „grenadýnu“ pro děti a pro dospělé jsme tam cvrkli trochu vína, jo a děti milovaly ještě krustu na sklenici/ okraj sklenice jsem přejela rozkrojeným citronem a pak obalila v krupicovém cukru/ ale to už je moc dávno. Všechna vnoučata mám dost daleko a už jsou dospělá. Ale díky za připomenutí a vzpomínku. 🙂

  3. Katyp50 napsal:

    Dostala jsem koláč. Borůvkový a meruňkový – od každého kousek. Jenže ouha. 2 cm těsta a na tom téééééénoučká vrstvička ovoce. Mám to ráda opačně. Nechtěla jsem ho vyhodit, na chuť je těsto moc dobré, ale hodně tuhé a vysoké. Když jsem dělala dneska k obědu sweet and sour chilli, tak jsem potřebovala ananas. Otevřela jsem plechovku, vyjmula pár koleček do jídla a napadlo mě tu šťávu vylít do misky, ve které koláč byl. Krásně se vsákla a se šlehačkou nahoře je to hned jiné pochutnání.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..