1 dobře vyzrálé mango
nebo mango kompot
kostky ledu
máta
perlivá voda
Mango oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
Do tvořítek na led vložíme po kousku manga, zalijeme citronovou šťávou s trochou cukru nebo šťávou z kompotu a dáme zamrazit.
Několik kostek ledu s ovocem i bez ovoce nasypeme do větší sklenice, přidáme nítky máty, dolijeme perlivou vodou a máme příjemné osvěžení pro horké letní dny.
Osvěžení podle jedné nymburské restaurace připravila: Jana Macůrková
Ahoj , to mi připomnělo : bílé víno , které nestalo 200 láhev ? a par kostek ananasoveho kompotu. Před cca 12-13 lety jsme to pily s kamoskami a byl to
Hit …. Nojo
Na ananasovou limonádu taky dojde, mám připravenou. Tyhle letní osvěžovače jsou k nezaplacení
Tak nějak jsme v mládí dělali „grenadýnu“ pro děti a pro dospělé jsme tam cvrkli trochu vína, jo a děti milovaly ještě krustu na sklenici/ okraj sklenice jsem přejela rozkrojeným citronem a pak obalila v krupicovém cukru/ ale to už je moc dávno. Všechna vnoučata mám dost daleko a už jsou dospělá. Ale díky za připomenutí a vzpomínku. 🙂
S tím okrajem sklenice obaleným v cukru jsme dělali „Bílou paní“ pokud si to pamatuji, tak to byl gin + bílé cinzano (Cora – bílá) 1 : 2, citronová štáva, dolít sifonem. Ale od jisté doby to nemusím (když manželovi zemřel v 52 letech táta, tak jsme ho tím zapíjeli).
Jo v Lucerně na plesech gin-tonic a okraje obalené cukrem. To jsem si dala 2-3 (na co stačily finance) a hned se lépe snášel ten vydýchaný vzduch v sále.
Dostala jsem koláč. Borůvkový a meruňkový – od každého kousek. Jenže ouha. 2 cm těsta a na tom téééééénoučká vrstvička ovoce. Mám to ráda opačně. Nechtěla jsem ho vyhodit, na chuť je těsto moc dobré, ale hodně tuhé a vysoké. Když jsem dělala dneska k obědu sweet and sour chilli, tak jsem potřebovala ananas. Otevřela jsem plechovku, vyjmula pár koleček do jídla a napadlo mě tu šťávu vylít do misky, ve které koláč byl. Krásně se vsákla a se šlehačkou nahoře je to hned jiné pochutnání.
dobrý nápad :o) Katyp – ty jsi taxikařila, nebo se pletu?