(802) Lívance s drobničkami

Nedalo mi to, než abych podle vzpomínky Hrabeboto na jeho babičku
upekla lívance s drobničkami.

těsto na lívance
tvaroh, cukr
malé sladké skoro černé třešně ptáčnice

A myslím, že další komentář netřeba….

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (802) Lívance s drobničkami

  1. a.rena napsal:

    Krásné, spáchám dětem k večeři. Snad ještě najdu nějaké třešně, jinak maliny to jistí.

  2. Katyp50 napsal:

    Komentáře opravdu netřeba – přes sliny bych stejně žádný nevyslovila a ruce jsou zaměstnány jejich utíráním.

  3. jarybarka napsal:

    Láhev a čínské hůlky
    K prvnímu způsobu odpeckování vám bude stačit jedna prázdná láhev s užším hrdlem a jeden pár tradičních čínských hůlek na jídlo.

    Třešeň zbavte stopky a položte ji na hrdlo láhvě tak, aby směřovala částí, kde dříve byla stopka, nahoru.

    Pak vemte dřevěnou či bambusovou hůlku a propíchněte třešeň skrz naskrz. Pecka propadne do láhve a vám zůstane v prstech vypeckovaný plod.
    Toto je vychytávka jak vypeckovat třešně.Pro mě pozdě .Já měla šťávu až na okně ?

  4. hrabeboto napsal:

    Objevil jsem ,v nové výsadbě za vesnicí ,ptáčnici s nádhernými plody Zkusím zmermomocnit manželku aby mi upekla lívance s drobničkama a vrátím se do dětských let.

  5. Katyp50 napsal:

    Už nevím coby. Dneska tu na patře vonělo nějaké pečení tak svůdně, že jsem si šla naproti koupit aspoň tvarohový koláček. Tak jsem vytáhla z mražáku listové těsto a zítra si udělám rohlíčky se skořicí a vanilkou z jedné půlky a z druhé slaný koláč na plech se zbylým šunkovým salámem, pár rajčátek, cibule, česnek, čerstvá bazalka a sýr. A další zbytky pryč. A pochutnám si.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..