Způsobil to email – příšel ve čtvrtek:
v pátek od 15,00 začíná v sadě u kamarádky Pavly samosběr višní, cena 20,- Kč/kg. Kdo by odolal…
V pátek jsm přivezli 8,5 kg, dneska skoro 14.
8 kg višní
2,5 kg cukru
2,5 l rumu
Pro ilustraci – demižon je 10 litrový. Pokračování tak na konci října….
U nás už je taky založená…
Tak za ty peníze a trochu práce, fakt kdo by odolal a teď bude džem a buchty s višněma, mňam, už se těším co uděláš. Máš štěstí, že je u vás dost strávníků, ale alespoň se potěším pohledem. Co bych si bez „Bramboračky“ počala. 🙂
Dělala jsem džem, ten je opravdu luxusní, višně jsem vypeckovala, vymačkala část šťávy, tu jsem zpracovala na sirup za studena a „masíčko“ rozvařila, přidala želírovací cukr a trochu normálního a je z toho 18 sklenic džemu. A ještě jsm pokecala s kamarádkou, se kterou jsme s neviděly dost dlouho a domluvila se na samosběr švestek na polovinu srpna.
Tak to je výborné, když tu možnost máš, tak proč ji nevyužít. Všechno co se dá zpracovat v zimě jako když najdeš. V mládí jsem taky zpracovala všechno co šlo. Cukr jsem měla zadarmiko vždy víc jak metrák a ovoce bylo taky, okurky – zavařovala jsem tak 300 sklenic a všechno se snědlo, bylo nás plno, no teď už se jen dívám, co my dva sníme …
Já ti mám někdy pocit, že Fruta je proti mně malovýroba a že jediný, co jsem ještě nezkusila zavařit, jsou borový šišky.
I když nikdy neříkej nikdy….?
Žjůůůů a smrkový s jedlovejma už máš ve sklenici? 😉
Promiň, nedalo mi to 😀
Pro kvetulu – když oni sousedi mají moc vysokou jedli a to se blbě sklízí. A smrkový nám nechutnaj, ty jsou takový bezchuti.