(816) Višně na tři způsoby

Višně v rumu už naložené byly, ale ještě zbývalo 14 kg
v kýbli.

Takže:  vypeckovat nad hlubokým talířem, aby nekapala šťáva pod stůl. Vypeckované višně lehce vymačkat, aby džem nebyl tak řídký.
Té šťávy bylo nakonec tolik, že po přidání 1/2 kg cukru je 2,5 l kvalitního sirupu za studena, konzervováno 2 g kyseliny sorbové.
Dužina svařena s cukrem = 18 sklenic á 3/8 l kvalitního višňového džemu s velkými kusy ovoce. Konzervováno opět 2 g kys sorbové na 4 kg džemu.
Krabička = bublanina s peckami, ať si také chlapi užijí….

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..