(818) Smrčkový sirup VZK 40

Smrčkový sirup Morland

Smrčkové kousky pěchuju hodně natěsno do čtyřlitráku, každou asi 3 cm vrstvu zasypu vrstvou cukru. Když je nahoře (poslední vrstva – cukr), láhev zavážu celofánem a postavím na slunko (západní okno). Když se vše rozpustí (většinou po prázdninách) obsah sliju přes sítko, rozdělím do sklínek a zavíčkuji.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (818) Smrčkový sirup VZK 40

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Zrovna nedávno jsem viděla sousedku, jak trhá ty malé čerstvé výhonky ….. tož jsem se dotázala, co s tím bude dělat. Pravila že tento „likér“ …. údajně je to dobré na horečky a další jiné nemoci.
    A ono pár dní a už je tu recepísek od Janičky ☺

  2. a.rena napsal:

    Ano, je to výborný sirup, stejně děláme diviznový. A děcka musíme brzdit, aby ho nevypily na ex fšecek.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..