(815) Francouzské brambory s uzeným a květákem

1 květák
kousky uzeného masa nebo uzeniny,
cibule
vařené brambory
olej
vejce
koření podle zvyku
sůl
Květák uvaříme ve slané vodě, rozdělíme na malé kousky (případně můžeme vařit už naporcovaný). Vařené brambory oloupem a naporcujeme na mřížce na hranolky.
Všechno smícháme dohromady, přidáme květák a cibuli, navrstvíme do pekáče a dáme zapéci. Před dopečením zalijeme rozšlehanýmí vejci a necháme dopéct.
Podáváme se zeleninovým salátem, já dala okurkový s majonézou a bílým jogurtem.

Další levný recept vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (815) Francouzské brambory s uzeným a květákem

  1. Katyp50 napsal:

    Hmmm asi bych se měla vrátit do postele nebo si dojít pro nové brýle. Četla jsem „s uzeným květákem“ a nadšeně rozklikla s tím, že se dozvím něco o uzení květáku……
    Já mám zapečené věci ráda, květák také, ale teď pro něj určitě nikam nepůjdu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..