(847) Kapr Jordán

1 menší kapr
špetka soli
90 g masla + extra 1 lžice
250 ml červeného suchého vina
citron

Očištěného a vykuchaného kapra opláchneme a nakrájime na podkovy, posolime z obou stran a opečeme na rozpáleném másle. Mirně podlijeme půl litrem horké vody a červeným vinem a podusime. Vypečenou šťavu ochutíme citronovou šťavou, osolime, zjemnime máslem a krátce provařime.
Jako přiloha se hodi různě upravené brambory.

Kapra podle České krajové kuchařky připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (847) Kapr Jordán

  1. jarybarka napsal:

    Krásně servírováno ! Jednoduchá úprava.Ty brambůrky se úplně smějou.
    Já včera v lese:čisto a prázdno pouze 2 holubinky. Na rameni 2 puklice od klošího štípnutí.Ale i tak bylo v lese časně ráno po dešti krásně. Na rybách taky nic moc.Tak musím znova?

  2. Katyp50 napsal:

    Hezky naservírované, ale pro mě kapr brekeke. Jedině pečený na sádle s kmínem. Jinak ho nepozřu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..