Vážené kuchařky a kuchaři,
vzhledem k tomu, že se mi dostalo většího množství švestek, bude celý následující týden ve znamení tohoto znamenitého ovoce.
Pokud máte nějaký dobrý recept na jejich zpracování, pošlete mi ho okamžitě a ostřelhbitě, ať i ostatní mohou zpracovávat…..
Nedám sem pouze ty recepty, které už na Bramboračce jsou (švestkové knedlíky, závin s tvarohem a švestkami, švesťáky….)
Haderach má dovolenou, tak úřaduji celý týden já.
Švestkové šílenství zažívá: Jana Macůrková
Já jen v rychlosti – máti švestky po spaření horkou vodou oloupala a zavařila ve vlastní šťávě – na koláč. Poskládala řezem dolů, nebo se to někdy podařilo tak, že to vypadalo jako šiška. Pokud mají žlutou dužinu, chutnají pak jako meruňky.
Dělala jsem povidla v troubě – loni recept, kdy se to hooodně dlouho peče, cca 5 hodin. Letos jsem zkusila zkrácenou verzi, ale ve výsledku to vyšlo nastejno, bylo to pořád moc tekuté… Ještě se chystám tak na dvě várky, jen pro syna, já je moc nemusím, jen povidlovou omáčku.
Neboj, švestičky ve vlastní šťávě budou taky, dělala jsem včera, jen je neloupu.Musím vyfotit. Těch úprav jsem dělala několik, to víš 46 kg švestek je 46 kg švestek.