Větší množství švestek
cukr
voda
Švestky vypeckujeme, rozpůlíme,
narovnáme do sklenic, posypeme trochou cukru a zalijeme studenou vodou. Sterilujeme cca 10 – 12 minut při 85 st.C.
Zavařovala na zimu: Jana Macůrková
Větší množství švestek
cukr
voda
Švestky vypeckujeme, rozpůlíme,
narovnáme do sklenic, posypeme trochou cukru a zalijeme studenou vodou. Sterilujeme cca 10 – 12 minut při 85 st.C.
Zavařovala na zimu: Jana Macůrková
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
To se Ti to zavařuje, takové krásné švestky…jdu se podívat, co nabízí obchod. Minule švestky nic moc….
Dnes u nás v Penny švestky sice levné, ale už tak nějak polotekuté. Asi to bylo myšleno, že je nemusejí zákazníci tolik vařit?
A nepřehlédla jsi, že to byly švestky do kvasu na slivovici?
Tak to na ceduli fakt nebylo a ani mušky co kolem poletovaly mi to nepošeptaly 😕
Kdybych tušila, jak je to k vám daleko, tak bych ti možná nabídla možnost ti je dovézt. V Císařských sadech u Pavly Císařové v Novém Samechově u Zruče nad Sázavou je jich ještě pořád dost a to už JArek vyhlásil dočesnou za 5,- Kč za kilo.
Dalekó, dalekó???
No jo, snad po týdnu oddalování se v sobotu dostanu do spřáteleného státu a bude tam něco za slušnou cenu. Nakonec – nepřivezou, nedostanou, pro sebe mám do vánočního pečiva 3 sklenky, a NEDÁM!!
Tak ty už mám taky zavařené, nyní jsou na řadě zelené ryngle. Letos se jich urodilo tolik, že jsou větve ohnuté až k zemi. Já zavařuji, dcery dělají marmelády, vlastně džemy.
Tak zelené ryngle jsem už léta neviděla, tady je snad nikdo nemá a v obchodě nikdy nebyly. Jako dítě jsme měli strom zelených rynglí, ale od té doby nic. Škoda, když se to přehnalo, krásně bolel žaludek. Zavařené ryngle – moc dobré.
A těch vos na nich, protože ryngle buď nebyly a nebo jich bylo tolik, že se to nestačilo zpracovat natož sníst a tak byly popadané pod stromem.
Přesně tak, dva roky nebyly žádné a letos je jich tolik, že ani nevíme, co s nimi. Ani sousedky je už nechtějí.