Velké množství mirabelek
želírovací cukr
Mirabelky rozvaříme i s peckami, přepasírujeme přes hrubší síto, přidáme želírovací cukr a asi 10 minut povaříme. Sterilujeme obvyklým způsobem.
Pozn: na to pasírování se výborně hodí síto z vyřazeného friťáku.
Krásně kyselou marmeládu vyráběla: Jana Macůrková
Marmeláda z mirabelek je moc prima.Ze žlutých mi připomíná meruňkovou,tak jsem do ní přidala Amaretto,protože mi připomíná pecky od meruněk a červené jsem smíchala s ostružinama a přidala skořici,hřebíček a trochu červeného punče.Krásně to vonělo a do-
konce chutnalo i manželovi,jen se olizoval.
Jen jsem to nerozvařovala i s peckama,já to vypeckovala a „tyčákem“rozmixovala,pak jsem přidala citrusový pektin a ostatní.Ovšem s těma ostružinama jsem taky pasírovala,kvůli těm tvrdým pecičkám.Marmelády dělám ráda.