0,5 kg vepřového mozečku
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
pepř
olej
Z mozečku vybereme pevnější kousky (zbytek upravíme na cibulce jako pomazánku na topinky), opláchneme, lehce osušíme. Osolíme, lehce opepříme a obalujeme v klasickém trojobalu. Smažíme velice pomalu do zčervenání.
Podáváme se zeleninovým salátem a pečivem nebo bramborem.
Mozeček smažila: Jana Macůrková
Taky jsem dělávala.Měla jsem maličko jiný postup:odblaněný očištěný mozeček jsem dávala do hluboké misky do mrazáku.Když byl téměř zmrzlý krájela jsem na plátky a ty pak do trojobalu a smažit.
Fajn vychytavka na více měkkých věci ?
Jezisi, mozecek jsem nemela desetileti. To delavala moje mama, ona to milovala, ja mela radeji obalovany brzlik, to byla pochoutka……
Myslím, že dnes jsme smažené a vařené všechny. A já si vzpomněla na pečená rajčata a už bydlí dvě hoďky v troubě. Venku 33° a kuchyni 28°. K večeři vlastní brambůrky s acidofilem, máslem, tvarohem a pažitkou. To si pochutnáme.
Mozeček nechám na chladnější dny.
Dááávno jsem ho neměla a nepamatuju, že bych ho někde na krámě zahlédla. Asi budu muset víc cíleně hledat, protože to bývala ňamka – smažený i na cibulce s vajíčkem ( „na mozeček“ ). Díky za připomenutí 😎
dá se u řezníka objednat..jinak nebejvá…