(892) Srbské rizoto

Recept poslala peříčko a píše k němu:

Osmaží se větší množství cibule, pak se k tomu přidá na jemno nakrájené maso (originálně vepřové, já dělám i z drůbežího), přidá se sladká i pálivá paprika, trocha soli a podleje se vodou (příp.+ bujon)/vývarem. Dusí se pod pokličkou do měkka, případně se přidává voda/vývar.

Mezitím se uvaří rýže. Když je maso měkké, tak podle konzistence (měla by být taková řidší), buď odklopíme pokličku a necháme trochu odvařit nebo naředíme. Smícháme s rýží. Ona se ta cibule částečně rozvaří a to pak tomu dá tu správnou chuť.
Teda nevím, jestli to je origo recept, ale tak to dělám já. Jinak dávám cibuli a maso 1:1.

Pozn:  recept byl uveřejněn v komentářích k receptu č. 709, později mi přišla i fotografie.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (892) Srbské rizoto

  1. Katyp50 napsal:

    Vypadá to jedle, ale chybí mi tam nějaká ta pestrá barvička – červená kapie, zelené natě nebo pórek nebo jarní cibulka…….

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Chybi mi tam kapie a rajsky protlak, ale i tohle je urcite dobry 🙂

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Teda Peříčko, máte krásné talíře …….
    Já rizoto také dělám bez papriky apod., většinou to lupnu jako přílohu, takže chápu. ☺ Navrch strouhám hodně sýra, u nás to mají fšici rádi.

    Dnes dělám vaječnou pomatlánku, dostala jsem domácí vajca (jako fakt doma krmené slépky snášejí vajcata) …..
    1/2 jemně pokrájené červené papriky (může být i zelená, ale červená je pro barvu)
    5 vajcat natvrdo uvařených (protlačených sítem na brambory)
    1 balení lučiny
    1 mazlavý sýr
    1 zakysanka
    malá cibulka najemno nakrájená
    sůl, pepř

    Vše promíchat, ochutnat, dochutit a podávat s chlebem, okurkem, paprikou, rajčatem (já bez), salámem …… každému co hrdlo ráčí ☺

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..