(909) Zamotaný štrúdl

listové těsto
ořechy, jablka, rum, vajíčko
200 ml mléko, 2 Pl strouhnaky
Rozválíme listové těsto a celou plochu potřeme ořechovou nádivkou. Těsto zamotáme a pak podélně celý štrúdl vprostřed rozřízneme na poloviny. Jednu polovinu pak přendáme na druhou stranu tak, aby řezné plochy byly venku na krajích. Poloviny těsta pak několikrát přes sebe přehodíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.

Ořechová nádivka: 170 g mletých vlašských ořechů, 200 ml mléka, 1 lžička rumu,
2 PL strouhanky, trochu strouhaných jablek, 90 g moučkového cukru.
Rozemleté ořechy a jablka svařte v horkém mléce, přidejte cukr, vanilku, rum a strouhanku. Ještě krátce povařte.

Recept pochází od Lakysy ještě z PŽ, ale poslala mi ho Jarka Březinová.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (909) Zamotaný štrúdl

  1. bozena.fialova napsal:

    Jak je to krásné, tak to bude určitě i výborné. Normálně peču jednou za rok akorát vánoční cukroví (ale to se vyřádím), jinak o sladké nemá nikdo zájem a pro mě samotnou se nevyplatí zadělávat na tři buchty nebo na cokoliv jiného (i když by pro mě nebyl problém zbouchnout všeho velký pekáč 🙂 ). Ale tomuhle pletenci neodolám. Díky moc za recept i návod, jak tu parádu stvořit.

  2. Katyp50 napsal:

    Nádhera. Ale asi nic pro mně.
    Právě koukám na TV Paprika, tam peče Paul Hollywood plněnou „korunu“ – brioškové těsto naplněné všemi možnými dobrotami a jak to tak motal dohromady, tak jsem usoudila, že teda ani omylem. Asi bych se do toho zamotala i já. Vypadalo to úžasně, ale ta práce s tím. A jak se znám, výsledek by byl nejen nehezký, ale jedlý lžičkou přímo z pekáče.

    • Imelda napsal:

      Ono to ale vůbec nedá moc práce, já ani moc péct neumím, z toho důvodu jsem tenkrát začala chodit na stránky PŽ, abych se právě v diskusích naučila něco od Vás všech zkušenějších. A teď jsem ráda, že se podařilo stvořit „Bramboračku“ a za její chod díky Janě, Haderach a Pavlínce.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Vypadá výborně, jen přemýšlím, jestli bych si nezabalila i ruce …… stejně jako Katyp. ☺

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..