(913) Několik málo receptů navíc…..II.

Během tohoto jablkohruškového týdne mi přišlo několik receptů  na dané téma:

Ráda je uveřejňuji:

Hrušky pečené se smetanou

4 sladké velké hrušky (mělo by být po vyloupání a oloupání víc než 0,5 kg)

10 g másla
4 PL cukru krupice
vanilinový cukr
4 PL smetany ke šlehání

Hrušky nakrájíme na osminky, rozehřejeme máslo, na něj hrušky a zalijeme 3 PL vody, posypeme cukrem a vanilinovým cukrem a dusíme 5 – 10 minut.
Měkké hrušky zalijeme smetanou a krátce zapečeme  v mírně vyhřáté troubě. Podává se horké.

Hrušky v čokoládovém krému

cca 0,5 kg oloupaných a vyloupaných hrušek
80 g smetany ke šlehání (toto píšu schválně, páč je i smetana obyč, že?)
4 dcl mléka
15 g pudingu s kakaem nebo vanilkou
20 g kakaa
80 g cukru

Uvaříme puding (či pudink) a necháme vychladnout. Hrušky rozložíme do skleniček, zalijeme „krémem“ a ozdobíme šlehačkou.

Jihočeské jablkové vdolky

400 g hl.mouky,
2 žloutky,
4 PL rozpuštěného sádla,
20 g droždí,
mléko/ podle oka /asi 2dcl/,
sůl,
cukr asi 2 hrstky,
3 PL rumu.

Náplň :
jablka,vanilkový cukr, skořice/mohou být i rozinky/.

Zaděláme klasické kynuté těsto, které po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou. Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto roztáhneme jako na buchty a naplníme jablky se skořicí, pečlivě uzavřeme.

Tak a od zítřka už zase jedeme klasicky, jeden recept na 1 den a v neděli jeden navíc.
Foto je ilustrační, zdroj: Seznam.cz, obrázky.

Jana a Haderach.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (913) Několik málo receptů navíc…..II.

  1. IvaC napsal:

    Já jsem psala.ale nějak mně to nechtělo pustit.Děkuji vám ,dámy,za ty pěkné recepty.

  2. sharka.68 napsal:

    dobrej recept na hrušky-nakládané úplně jinak,než si myslíte,byl teď nedávno v pořadu Polopatě:
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10658625776-polopate/10258-recepty/7545-nakladane-hrusky/

    fakt to stojí za čtení a vyzkoušení,já je jedla před chvílí,kolega naložil…je to neskutečně dobré a k takovému stejku nebo pečený krůtě…no lahoda….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..