1 – 2 kg libového vepřového bůčku
sůl
mletá červená paprika sladká
mletá červená paprika ostrá
Bok nakrájíme na pruhy asi 6 – 8 cm široké a dáme vařit se solí. Můžeme přidat podle chuti koření, stroužky česneku nebo cibuli.
Když je maso měkké, ale nesmí se rozpadat, vyndáme je na prkénko, necháme trochu vychladnout a posypeme směsí sladké a pálivé papriky.
Po úplném vychladnutí krájíme na tenké plátky a podáváme s měkkým chlebem.
Vepřovou pochoutku připravila: Jana Macůrková
Ahoj, já jsem ještě pořad zaskočená včerejší zprávou , přesně před rokem mi byl ukraden manžel , teď Karolina …. stres je u me doma na denním pořádku . V práci je toho moc, tam se zapomene … K dnešnímu receptu : pred mnoha a mnoha lety jsem dostala od nějaké kolegyně tip : vařit Bucek s několika masoxy , ne jen ve vodě . Ale v té době mi takové věci moc nechutnaly, tak jsem to ani nezkusila . Ake možná to některá kuchatka bude znát ? Hezké volno vám všem preji
Jak by řekl můj tatínek, kdyby ještě žil – Už se káci v našem lese ….. je to smutné, ale je to tak.
A k receptu, já ho nikdy ráda neměla, ale mám chlapa a děti, kteří takové chuťovky milují, tož vyzkouším. Díky
Před delším časem jsem dávala i druhý recept na vepřový bok – česnekový. Pokud můžeš česnek, vyzkoušej i ten, je ještě lepší.
Já ho chtěla připsat.Ten s česnekem.A už dlouho nebyl.A chuť na něj mám obrovskou.Tak díky za připomenutí.
Jani díky. V mrazáku jsem našla krásný bůček a naložila do paprik, na pouť bude ten s česnekem (recept jsem si našla).
Po vychladnutí jsem zabalila do alobalu a lupla do ledničky, k velkému zděšení toho mojeho, který nechápal ☺
Zítra ho zkusí, tak uvidíme, jak mu bude chutnat.
tohle jsem naposledy jedla jako studentka SŠ…ježišikriste…dělávalo se to u nás doma často,táta to měl rád…no, asi až nebudou vedra, to vyrobím a nechám pěkně dva dny v lednici uležet…to budou hody….
Podívej se ještě na česnekový bok, ten je ještě lepčejší.