Kuřecí maso
lilek
paprika dvou barev
malá konzerva fazolí
rajský protlak
cibule
olej
sůl
Na oleji zpěníme cibuli, na ni nakrájíme kuřecí maso a lilek. Po 20 minutách přidáme na proužky nakrájenou papriku, nakonec přidáme fazole a rajský protlak. Dosolíme podle chuti a podáváme třeba s tím krásným voňavým chlebem od Leskvik.
V červenci vařila: Jana Macůrková
Zrovna jsem naložila na zítra vepřové maso s pórkem a cibulí a dalším kořením a chuťovkami. Já nemusím fazole (je to můj problém, zhnusili mi je v jídelně), tak je nevařím a ani nepoužívám, stejně jako hrášek a čočku. Ale malé zelené fazolky miluji, s přehledem je lupnu do pekáče k masu a nemusím ani přílohu. Také je dělám na slanině, anglické a k tomu jen vařený brambor …. je to výborné.
A nebo s jasmínovou rýží.Jdu prozkoumat lednici a vymýšlet večeři.