(928) Mamutí řízky

vepřová krkovice
zeleninová paprika
šunka
anglická slanina
olej, pepř, sůl
cibule
stroužky česneku
Vepřovou krkovici nakrájíme na tenčí plátky tak, aby vždy dva plátky byly spojené. Když tyto plátky naklepeme, dostaneme obrovskou plochu masa.
Maso osolíme, opepříme, přehneme napůl a do vzniklé kapsy vložíme proužky zeleninové papriky a šunky. Nebo, co máme rádi…
Sepneme párátkem, lehce poprášíme hladkou moukou, srovnáme po třech do velkého pekáče na jehož dně jsme rozpustili kousek másla a doplnili 2 – 3 lžícemi oleje. (Víc řízků se do pekáče stejně nevejde). Poklademe nakrájenou cibulí a stroužky česneku.
Podlijeme 1/2 l teplé vody, a dáme do trouby upéct (asi 2 hodiny). Příloha: brambor, rýže, hranolky nebo br. knedlík. Ale kdo chce, dá si klidně jen chleba.

Obří řízky pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (928) Mamutí řízky

  1. kolma60pusi napsal:

    Tomu teda říkám řízoně!!!

  2. Jiřina napsal:

    Páni, to je ale řízeček a ta vůně, cítím ji až sem …

  3. kvetula.v napsal:

    Velmi zajímavá úprava mamuta. Málem mi zůstala utajena. Už jsem si myslela, že jsem za nějaká nevhodná slova dostala ban. Včera jsem se sem celé odpoledne až do pozdního večera nemohla dostat a teď několik hodin zase ne 😕
    Nebo je závada na mém vysílači?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..